ŠKODA lanceert online wielrentool

RouteTour laat wielrenners alternatieve fietsroutes ontdekken

Leusden, 14 april 2017 - Vandaag lanceert ŠKODA de wielrentool RouteTour, een slimme applicatie die aan de hand van gemeten prestaties drie nieuwe routes creëert. Het automerk, dat ooit begon als fietsfabrikant, wil wielrenners inspireren hun vaste patronen te doorbreken. Fietsers kunnen de tool vinden op routetour.nl.

RouteTour is gekoppeld aan Strava, de app waarbij sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Op basis van eerder genomen routes en prestaties berekent RouteTour drie alternatieve routes, afhankelijk van het gewenste startpunt. Via Facebook Messenger krijgen gebruikers aanvullend advies over de windrichting en mogelijk slecht weer.

Nieuwe prikkels
Voormalig profrenner Matthieu Heijboer is Head of Performance van Team LottoNL-Jumbo. Nieuwe routes maken je beter als sporter, weet hij. ‘Als je heel monotoon dezelfde routes blijft rijden, krijg je daar steeds minder energie van. Ik probeer als trainer veel variatie aan te brengen. Het zorgt er voor dat de sporters gemotiveerd blijven. Nieuwe prikkels maken je altijd beter.”

Robert Gesink
Waarom komt ŠKODA met zo’n tool? PR Manager Mirjam de Wilde van ŠKODA Nederland legt uit: “Wat veel mensen niet weten is dat ŠKODA in 1895 oorspronkelijk is begonnen als fietsfabrikant. Net als met onze auto’s proberen we aan de hand van deze tool iedere wielren-liefhebber praktisch op weg te helpen. We hebben de tool mogen testen met niemand minder dan profrenner Robert Gesink. We kunnen niet wachten om de Nederlandse wielrenner het komende wielerseizoen te inspireren met RouteTour.”

 

Noot voor redactie:
Sinds 2004 is ŠKODA als officieel sponsor en officiële autopartner aan de Tour de France verbonden. Sinds dat jaar is ŠKODA in Nederland tevens als autopartner verbonden aan de huidige Team LottoNL-Jumbo wielerploeg.