Mobiliteitsoplossingen van ŠKODA

Voor de zakelijke markt

Mobiliteitsoplossingen voor jouw business

Er zijn steeds meer interessante mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt. Oplossingen die ervoor zorgen dat werknemers bewuster zijn van hun reis- en rijgedrag. Of mogelijkheden om je wagenpark zo in te richten dat er flink bespaard kan worden op onderhoud en verbruik. ŠKODA neemt je mee in de verschillende mobiliteitsoplossingen. Zo wordt zakelijk rijden zuiniger, duurzamer en efficiënter.

Mobiliteitsmanagement

Mobiliteitsmanagement draait om de organisatie van slim reizen. Het gaat niet alleen om het woon-werkverkeer, maar vooral om mobiliteitsoplossingen waarbij wensen van de individuele werknemers van een bedrijf centraal staan. Uit onderzoek is gebleken dat flexibilisering van arbeidstijden en mobiliteitsbudgetten bijdragen aan het terugdringen van het aantal kilometers in het woon-werkverkeer. Goed dus om hier mee aan de slag te gaan!

Wagenparkbeheer

Goed fleetmanagement is een belangrijke factor die nog veel wordt onderschat. Zeker als je je bedenkt dat met een slim wagenpark wel 14% kunt besparen op onderhoud en verbruik. Met MIND Mobility heb je inzicht in de kosten van het wagenpark. Werknemers gaan er bewuster (en zuiniger) van rijden en als werkgever heb jij via een handig dashboard inzicht in alle rijgegevens. Kies je voor een ‘smart fleet’ van MIND dan worden alle ŠKODA’s uitgerust met een MIND smartbox (als ze al niet standaard zijn ingebouwd).

Meer over MIND Mobility en wagenparkbeheer

Mobiliteitsbudget

Mobiliteitsbudgetten zijn goede mobiliteitsoplossingen als je medewerkers zelf de verantwoordelijkheid wilt geven over hun zakelijke reisgedrag. Het budget is niet alleen bedoeld als een vergoeding van reiskosten. Het is een stimulans van bewust reis- en rijgedrag. Sommige ondernemers kiezen er bijvoorbeeld voor om het mobiliteitsbudget onderdeel te laten zijn van duurzame bedrijfsdoelstellingen. Bijvoorbeeld omdat bedrijfsdoelstellingen zoals de vermindering van CO2-uitstoot worden verwerkt in de samenstelling van het mobiliteitsbudget. Het budget biedt de medewerker meer keuzevrijheid en vraagt om een ander, persoonlijk advies.

Een mobiliteitsbudget voor jouw organisatie

Connected Car

Een andere mobiliteitsoplossing van ŠKODA is ons Connected Car-systeem. Hiermee sta je altijd in verbinding met je auto. Met de Mijn ŠKODA App houd je makkelijk zakelijke en privékilometers bij, heb je inzicht in brandstofverbruik en weet je wanneer er onderhoud nodig is. De Connected Car-systemen worden steeds geavanceerder en slimmer waardoor de app eigenlijk onmisbaar is voor de zakelijke rijder.

Mijn ŠKODA App

Rittenregistratie

Binnen het mobiliteitsmanagement is een correcte rittenregistratie van belang voor het wel of niet moeten betalen van bijtelling. Dankzij Mijn ŠKODA houd je hierover de controle. De Connected Car-systemen zijn ook te gebruiken voor fiscale rapportages en het inzien van ritinformatie. Rijden je medewerkers in een ŠKODA en is rittenregistratie een onderdeel van de zakelijke administratie? Lees dan meer over de eisen voor een correcte registratie van gemaakte kilometers.

Rittenregistratie van ŠKODA

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer