Rittenregistratie

Zakelijk rijden en de auto ook privé gebruiken? Tenzij je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Om te bewijzen dat je privé inderdaad niet meer dan 500 kilometer hebt gereden en geen bijtelling hoeft te betalen, is een foutloze rittenregistratie essentieel. De Belastingdienst stelt eisen voor een correcte vermelding van de rittenregistratie. Klopt de registratie niet, dan kan je dat een boete opleveren.

Wat te vermelden in de ritregistratie?

Bewijsvoering van de gereden ritten is niet aan een bepaalde vorm gebonden. Houd in ieder geval de volgende gegevens bij:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Vertrekplaats
  • Plaats van bestemming
  • Aard van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route (dit is voornamelijk van toepassing als u/je te maken krijgt met omleidingen, wegafsluitingen etc.

Factoren rittenregistratie

Naast het bijhouden van gegevens zijn er nog een aantal factoren die bijdragen aan een volledig beeld van je auto. Zo moet het soort voertuig worden vermeld, het doel van het voertuig (zakelijk en/of privé), hoeveel bestuurders gebruik maken van de auto en het kenteken.

Tip: bewaar ritregistratie 7 jaar voor een correcte administratie.

Meer over zakelijk rijden bij ŠKODA

Rittenregistratiesysteem

Bijna alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een GPS. Dit maakt de km-registratie steeds nauwkeuriger. Voor zakelijke rijders biedt een rittenregistratiesysteem nog meer uitkomst. Dit systeem is geavanceerder dan een GPS-systeem.

 

MIND Mobility: alle administratie in orde

Wil je je wagenpark slimmer maken en zeker weten dat de rittenregistratie goed geregeld is? Kies dan voor MIND Mobility. Met de smart fleet bespaar je tot wel 14% op onderhoud en verbruik. De ŠKODA’s worden voorzien van een MIND Smartbox. Met het dashboard krijg je inzicht in alle gegevens. Niet alleen rittenadministratie maar ook brandstofverbruik, locatie, storingen en tijdige onderhoudsmeldingen. Niet alleen een rittenregistratiesysteem dus, maar nog veel meer!

 

Meer over MIND Mobility voor jouw onderneming

 

Rittenregistratie App

Naast het dashboard waarin de hele fleet is terug te vinden, is er ook voor iedere werknemer een app die we koppelen aan zijn of haar ŠKODA. Via de Mijn ŠKODA app is 100% nauwkeurige ritregistratie mogelijk en worden werknemers bewust van hun rijstijl.

 

Meer over de Mijn ŠKODA app voor jou als berijder

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Dealers