Leusden,
20
november
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Deze 15 Simply Clever-functies van de Superb wil iedereen hebben

Deze 15 Simply Clever-functies van de Superb wil iedereen hebben

December is lijstjesmaand en Škoda heeft een lijstje waar je oprecht blij van wordt. Namelijk 15 Simply Clever-functies van de nieuwste generatie Škoda Superb. Die wil iedereen wel hebben.

De nieuwe Škoda Superb arriveert in 2024 bij de Škoda-dealer. Ga straks vooral kijken, want hoe fraai de luxewagen er op de foto ook uitziet, zittend op de voorstoelen of de achterbank ervaar je pas echt hoe bijzonder de nieuwste generatie is. Met een nieuw dashboard waarin een hoofdrol is weggelegd voor het digitale instrumentarium en het grote, vrijstaande 12,9-inch infotainmentdisplay.

Hoe vooruitstrevend ook, de Superb blijft in hart en nieren een Škoda. En dus heeft hij tal van Simply Clever-oplossingen die jouw leven net wat aangenamer maken. We lichten er 15 uit:

1.       Škoda Smart Dials

Drie druk- en draaiknoppen voor de belangrijkste functies, zoals de klimaatregeling. De knoppen zijn voorzien van een digitaal display zodat je direct ziet wat je doet.

2.       Parkeerclip

De wereld wordt steeds digitaler. Toch floept een parkeerautomaat er nog weleens een kaartje uit. Dat laat je liever niet slingeren op het dashboard en dat hoeft ook niet. Je klemt hem vast achter de parkeerclip bij de voorruit.

3.       IJskrabber

De ijskrabber in het tankklepje van de Superb is een klassieker. En omdat-ie voortaan van gerecycled materiaal gemaakt is, is-ie nog slimmer geworden.

4.       Pennenbakje

Altijd handig om bij je te hebben: een pen, muntjes en een zonnebril. Het dashboardkastje heeft een speciaal plekje voor deze spullen zodat je ze nooit kwijt bent.

5.       Easy Open-bekerhouder

Onderweg geen gehannes om de dop van je flesje water eraf te halen. De bekerhouder in de middenconsole houdt halveliterflesjes stevig op hun plaats, hoe hard je ook aan de dop draait.

6.       Plek voor grotere flessen

Ook grotere flessen van anderhalve liter hebben hun eigen plek, namelijk in de speciale houder in de vakken van het portier.

7.       Wegklapbare bagagehaken

Boodschappentassen hang je op aan een van de bagagehaken in de kofferruimte van de Superb Combi. Op die manier valt de inhoud er niet uit wanneer je de bocht om gaat.

8.       Veiligheidsvestjes

In sommige landen is een veiligheidsvestje verplicht. Daarom hebben ze in de Superb hun eigen plekje in het portier. Zo kun je er heel gemakkelijk bij.

9.       Schone lens

Slim, zo’n achteruitrijcamera. Maar nog slimmer is het als-ie voorzien is van een kleine sproeikop zodat je altijd een schone lens hebt en dus goed zicht naar achteren.

10.   Plekje voor je smartphone

Passagiers op de achterbank die zich willen loswrikken van hun smartphone, bergen hem op in de hiervoor bestemde houder die je aan de achterzijde van de stoelleuningen vindt.

11.   USB bij de binnenspiegel

Wie een dashcam gebruikt, zal de extra USB-aansluiting bij de binnenspiegel weten te waarderen. Want met zo’n stroompunt binnen handbereik heb je geen lelijk kabeltje door het interieur lopen.

12.   Paraplu in het portier

Net als de ijskrabber een echte klassieker. De eerste moderne Superb uit 2001 had hem al. Net als de auto is de paraplu met zijn tijd meegegaan; hij bestaat voortaan uit gerecycled materiaal.

13.   Rugleuningen neerklapbaar vanuit de kofferruimte

Superhandig: je hoeft niet de bagageruimte van de Superb Combi in te duiken om de leuningen van de achterbank neer te klappen. Gelukkig maar, want die is met maximaal 1920 liter enorm. In plaats hiervan doe je dat met één druk op de knop aan de zijkant van de bagageruimte.

14.   Sjorogen in de bagageruimte

Over superhandig gesproken: aan de sjorogen kun je een bagagenet bevestigen. Op die manier blijft alle bagage keurig op zijn plek liggen.

15.   Geïntegreerde trechter in de vuldop van het ruitensproeierreservoir

Als je het niet weet, denk je dat het niets meer is dan een grote dop. Maar de flexibele dop van het ruitensproeierreservoir is om te toveren tot een handige trechter. Zo gaat er geen druppel ruitenreiniger verloren.

Lees ook: Nieuwe Škoda Superb, topmodel met inhoud

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.