Leusden,
03
juli
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe ŠKODA SUPERB: simpelweg de maatstaf

Nieuwe ŠKODA SUPERB: simpelweg de maatstaf

  • Aangescherpt design en de volgende stap op technologisch gebied
  • Uitbreiding gamma met SUPERB iV plug-in hybride 
  • Nieuwe EVO TDI-motoren: krachtig, zuinig, gunstige emissiecijfers
Samenvatting

Drie en een half jaar na zijn introductie krijgt de ŠKODA SUPERB een grote upgrade. Het design van zowel de Hatchback als de Combi is verder aangescherpt en ook op technologisch gebied zet de SUPERB de volgende stap. Zo is hij leverbaar met LED Matrix-koplampen en er zijn nieuwe assistentiesystemen beschikbaar. Daarbij wordt het gamma uitgebreid met de SUPERB iV plug-in hybride. En uiteraard behoudt hij al het goede van zijn voorganger: op het gebied van ruimte en veelzijdigheid was de SUPERB altijd al de benchmark in zijn klasse.

De derde generatie SUPERB, die in 2015 werd gepresenteerd, is zeer succesvol: al afgelopen voorjaar kwam het 500.000e exemplaar van de band. In Europa is circa 54 procent van alle verkochte modellen een Combi. Sinds de introductie in 2011 heeft ŠKODA inmiddels bijna 1,3 miljoen SUPERBs afgeleverd. Klanten waarderen vooral het enorme ruimteaanbod en de value for money. 

Nieuw: SUPERB iV 

Nieuw in het gamma is de SUPERB iV, de eerste plug-in hybride van het merk. De combinatie van een 1.4 TSI en een elektromotor is goed voor een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. De lithium-ion accu maakt een elektrische actieradius van 55 km mogelijk – de totale actieradius bedraagt 850 kilometer. 

Full Matrix LED-koplampen en assistentiesystemen

De SUPERB is de eerste ŠKODA die leverbaar is met Full LED Matrix-koplampen. Deze maken het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Ook dynamische richtingaanwijzers achter zijn nu leverbaar en dat geldt tevens voor geavanceerde assistentiesystemen als Predictive Cruise Control, Side Assist, Emergency Assist en Front Assist met Predictive Pedestrian Protection. 

Nieuwe EVO-dieselmotoren

In de SUPERB debuteert een nieuwe generatie dieselmotoren. De 2.0 TDI (110 kW/150 pk) is de eerste representant van de EVO-generatie, die zich kenmerkt door een combinatie van dynamiek, efficiency en gunstige emissiewaarden. Dit komt vooral doordat de krukas, de turbo, het injectiesysteem en het warmtemanagement zijn geoptimaliseerd. De nieuwe TDI voldoet aan de Euro 6d-TEMP emissienorm. Voor de nieuwe SUPERB-reeks zijn in totaal zeven motoren en tien verschillende motor-transmissiecombinaties beschikbaar. Daarnaast is er keus uit drie onderstelvarianten. Vierwielaandrijving is standaard voor de modellen met de krachtigste benzinemotor. Afhankelijk van de gekozen motor is de SUPERB standaard of optioneel uitgerust met de automatische zeventraps DSG-transmissie. 

De looks

Ook uiterlijk is de SUPERB scherper dan ooit. Blikvangers zijn de bredere grille en vlakkere lichtunits die nu doorlopen tot aan de grille. LED-verlichting is standaard en zelfs de nieuw gestylde mistlampen maken gebruik van LED-technologie. Aan de achterzijde valt een chromen verbindingsstrip tussen de LED-lichtunits op. De naam ŠKODA is hier nu in letters uitgeschreven. En met de optionele ambient lighting wordt de merknaam bij geopende deuren ook op de grond geprojecteerd. Voor de SUPERB zijn tevens nieuwe kleuren en 18 en 19 inch lichtmetalen velgen beschikbaar. De topversie binnen de reeks is de luxueuze SUPERB L&K.

Verder verfijnd: het interieur

Het interieur van de SUPERB ademt de klasse van een topmodel met chromen accenten, verlichte opbergvakken in de deuren, nieuwe bekledingsmaterialen en contrasterende stiksels. Met het optionele keyless vehicle entry system (KESSY) kunnen nu ook individuele deuren worden geopend. Standaard wordt de SUPERB geleverd met de nieuwe KESSY GO startknop.

De nieuwe SUPERB is optioneel leverbaar met de Virtual Cockpit en er is keuze uit drie infotainmentsystemen (8,0 of 9,2 inch display). Twee ervan hebben navigatiefuncties, die via gebaren en stem zijn te bedienen. De SUPERB biedt bovendien volop online functies, de smartphone is uiteraard via Apple CarPlay te koppelen. Een wifi-hotspot is optioneel.

Een traditioneel SUPERB-pluspunt is het enorme ruimteaanbod voor zowel inzittenden als bagage. De Hatchback heeft een bagageruimte met een inhoud die varieert van 625 tot 1.760 liter (Combi: 660 - 1.950 l).

De nieuwe SUPERB is vanaf eind deze zomer te bestellen en staat dan ook direct bij de Nederlandse ŠKODA-dealers. De prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie vrijgegeven.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.