Leusden,
02
augustus
2017
|
11:12
Europe/Amsterdam

Oliver Stefani nieuwe Head of Design bij ŠKODA

Oliver Stefani nieuwe Head of Design ŠKODA

  • Stefani met ingang van 1 september verantwoordelijk voor ŠKODA’s design
  • ŠKODA AUTO CEO Bernhard Maier: “Oliver Stefani heeft een groot creatief potentieel. Met hem staan we aan de vooravond van de volgende ontwikkelingsfase.”
  • Christian Strube, Bestuurslid van ŠKODA AUTO en verantwoordelijk voor technische ontwikkeling: “Oliver Stefani is de perfecte match voor ons merk.”

Met ingang van 1 september aanstaande wordt Oliver Stefani bij ŠKODA AUTO verantwoordelijk voor design. Tot voor kort was de 53-jarige ontwerper als Head of Exterior Design werkzaam bij Volkswagen. Daar was Stefani verantwoordelijk voor de pennenstreken van uiteenlopende productiemodellen en diverse studiemodellen van Volkswagen uit de afgelopen tien jaar.

“ŠKODA’s design heeft zich de afgelopen jaren op succesvolle wijze ontwikkeld. Recent hebben we onze nieuwe en expressieve designtaal ook doorvertaald naar onze SUV-modellen,” verklaart Bernhard Maier, CEO van ŠKODA AUTO. “Oliver Stefani gaat nu de volgende fase van die ontwikkeling op zich nemen. Vanuit zijn nieuwe functie gaat Oliver het design van onze auto’s nog meer emotie meegeven en bereidt hij ze voor op het tijdperk van digitalisering en de elektrificatie van de autoproductie. Oliver Stefani heeft een groot creatief potentieel. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”

Voor ŠKODA AUTO’s Bestuurslid voor technische ontwikkeling, Christian Strube, was Stefani eveneens de perfecte keuze. “Ik ben ervan overtuigd dat Oliver Stefani de nieuwe designtaal van ŠKODA op consistente wijze blijft doorontwikkelen en het design op succesvolle wijze naar een nog hoger niveau weet te tillen. Dankzij zijn expertise zal hij ŠKODA-klanten weten te verrassen met onze toekomstige modellen. Wat mij betreft is Stefani de perfecte match voor ŠKODA.”

In zijn carrière tot dusver heeft Oliver Stefani zijn capaciteiten meer dan eens onderstreept. Stefani begon in 2002 bij Volkswagen. Vele productiemodellen van het merk uit de afgelopen tien jaar en tal van conceptauto’s dragen zijn signatuur. Stefani speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de up!, Polo, Jetta, Tiguan, de huidige Golf-modellen én de ID-familie van showauto’s. ŠKODA’s nieuwe Head of Design studeerde design in Braunschweig en Pasadena (Californië). Tevens werkte hij drie jaar lang in het Design Center Europe in Sitges (Spanje). Zijn expertise past naadloos bij het merk ŠKODA vanwege de talrijke Simply Clever-ideeën en de expressieve, kristallijn designtaal van de Tsjechische autofabrikant.