Leusden,
18
juli
2022
|
08:49
Europe/Amsterdam

ŠKODA AUTO benoemt Thomas Schäfer tot Voorzitter Raad van Toezicht

ŠKODA AUTO benoemt Thomas Schäfer tot Voorzitter Raad van Toezicht

Samenvatting

Thomas Schäfer, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Passenger Cars en hoofd van de groep ‘volumemerken’, is per 15 juli aangesteld als voorzitter van de Raad van Toezicht van ŠKODA AUTO. Hij volgt Murat Aksel op, die aftreedt als Voorzitter maar wel lid blijft van de Raad van Toezicht. Met deze stap wordt de samenwerking binnen de groep ‘volumemerken’ verder versterkt.

Binnen de Groep is ŠKODA verantwoordelijk voor opkomende markten zoals India en Noord-Afrika, en daarnaast voor projecten als de ontwikkeling van de nieuwe generatie Volkswagen Passat en ŠKODA SUPERB. De verantwoordelijkheid voor het MQB A0 Global platform toont aan hoe het merk zich heeft ontwikkeld binnen de Groep. In de groep ‘volumemerken’ speelt ŠKODA een essentiële rol. Met alle ervaring van het merk, levert het een belangrijke bijdrage aan het benutten van alle synergiemogelijkheden. Het doel is helder: een significante kostenbesparing en reductie van de complexiteit, door de nauwe samenwerking tussen de merken verder te versterken. 

Binnen de Volkswagen Group bestaat de groep ‘volumemerken’ uit Volkswagen Passenger Cars, ŠKODA, SEAT/CUPRA en Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds het eerste kwartaal van dit jaar worden de resultaten van de groep ‘volumemerken’ afzonderlijk vermeld in de kwartaalverslagen van de Volkswagen Group. Thomas Schäfer is onlangs ook benoemd tot Voorzitter van de Adviesraad van Volkswagen Bedrijfswagens en tot Voorzitter van de Raad van Toezicht van SEAT/CUPRA.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.