Leusden,
07
februari
2019
|
11:08
Europe/Amsterdam

ŠKODA bereidt zich voor op e-mobiliteit in Mladá Boleslav

ŠKODA bereidt zich voor op e-mobiliteit in Mladá Boleslav

  • ŠKODA installeerde in 2018 meer dan 300 oplaadpunten op het fabrieksterrein in Mladá Boleslav
  • Samenwerking tussen energieleverancier ŠKO-ENERGO, de stad Mladá Boleslav en ŠKODA om het laadnetwerk uit te breiden
  • Introductie SUPERB met plug-in hybride aandrijving en de volledig elektrische CITIGO in 2019

ŠKODA bereidt zich in volle gang voor op e-mobiliteit. De Tsjechische autofabrikant investeerde vorig jaar 3,4 miljoen euro voor de uitbreiding van zijn interne elektrische infrastructuur op het hoofdkantoor in Mladá Boleslav. Momenteel worden daar uitgebreide tests uitgevoerd met behulp van meer dan driehonderd oplaadpunten om de laadinfrastructuur en oplaadtijden verder te optimaliseren. Daarmee legt ŠKODA het fundament voor de e-mobiliteit van de toekomst.

De afdelingen technische ontwikkeling, kwaliteitsbewaking, verkoop en productie zijn de laadinfrastructuur in de ŠKODA-fabriek in Mladá Boleslav al uitgebreid aan het testen. De fabrikant investeerde vorig jaar in totaal ongeveer 3,4 miljoen euro in de uitbreiding: 1,65 miljoen euro ging naar modernisering en uitbreiding van het elektriciteitsnet en ŠKODA gaf nog eens 1,75 miljoen euro uit aan de installatie van meer dan driehonderd oplaadpunten. Bestaande uit meer dan 220 wisselstroom laadstations (AC) en zo’n tachtig moderne gelijkstroom laadpunten (DC).

Uitbreiding laadinfrastructuur

In de komende jaren gaat ŠKODA de laadinfrastructuur ook buiten de fabriek in Mladá Boleslav uitbreiden. ŠKODA doet dat in samenwerking met energieleverancier ŠKO-ENERGO, die ŠKODA AUTO al meer dan twintig jaar van energie voorziet, en de lokale overheid.

Eerste elektrische auto’s in 2019 op de markt

ŠKODA brengt de eerste plug-in hybride auto’s en volledig elektrische aandrijving dit jaar op de markt. De ŠKODA SUPERB met plug-in hybride aandrijving verschijnt als eerste, gevolgd door de volledig elektrische versie van de ŠKODA CITIGO. De productieversie van de ŠKODA VISION E-studie wordt in 2020 gelanceerd. ŠKODA investeert de komende vier jaar twee miljard euro in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en nieuwe mobiliteitsdiensten, als onderdeel van Strategie 2025. Daarmee het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van ŠKODA.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.