Leusden,
14
juni
2018
|
09:12
Europe/Amsterdam

ŠKODA KODIAQ RS klokt recordtijd op Nürburgring

KODIAQ RS klokt recordtijd op Nürburgring

  • Sabine Schmitz rijdt snelste tijd voor zevenpersoons SUV’s op Nordschleife
  • ŠKODA geeft met sportieve KODIAQ RS vervolg aan traditie van performance modellen
  • Debuut ŠKODA KODIAQ RS tijdens autoshow van Parijs

Emotie, sportiviteit en een passie voor auto’s. ŠKODA weet die kwaliteiten samen te brengen in twee letters: ‘RS’ (Rally Sport). Al vóór zijn officiële introductie bewijst de ŠKODA KODIAQ RS – de eerste high-performance SUV van het Tsjechische merk – dat hij zijn mannetje staat op ’s werelds meest uitdagende circuit. Coureur Sabine Schmitz noteerde met de KODIAQ RS een nieuw ronderecord voor zevenpersoons SUV’s op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring.

Fuchsröhre, Schwedenkreuz en Karussell; deze secties van het beroemde en beruchte Nordschleife-circuit zijn voor autosportliefhebbers wereldwijd welbekend. Geen ander circuit is uitdagender en nergens anders verkennen bestuurders en auto’s hun grenzen tot op de limiet als op het 20,832 km lange circuit in de Duitse Eifel. De ŠKODA KODIAQ RS doorstond de zware beproeving in de ‘Groene Hel’ en klokte een tijd van 9:29.84, een nieuw ronderecord op de Nordschleife voor zevenpersoons SUV’s.

30.000 ronden op de Nordschleife

Tijdens de recordronde was het Sabine Schmitz die de KODIAQ RS over de Nordschleife stuurde. Schmitz neemt regelmatig deel aan het Duitse lang-duurrace kampioenschap (VLN) en de 24-uurs race op de Nürburgring. In 1996 was ze zelfs de eerste vrouw die deze legendarische race won, een huzarenstukje dat ze een jaar later herhaalde. Dankzij een lange periode als bestuurder van de ‘Ring Taxi’ en als presentatrice van diverse auto TV-programma’s heeft Schmitz wereldwijd een breed publiek aan haar weten te binden. Naar schatting heeft ze inmiddels meer dan 30.000 ronden op de Nordschleife op haar conto staan.

“De ŠKODA KODIAQ RS biedt volop rijplezier op het circuit,” verklaart Sabine Schmitz. “Met de KODIAQ RS heeft ŠKODA het potentieel van zijn grote SUV maximaal benut. Ik kan me goed voorstellen dat ik hem in de toekomst op de Nordschleife regelmatig ga tegenkomen.”

František Drábek, Head of Compact Models van ŠKODA AUTO en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de KODIAQ RS, was eveneens present bij de recordpoging. Hij onderstreept dat “de KODIAQ RS bij uitstek de veelzijdigheid en ruimte van een gezinsauto weet te combineren met emotie en sportiviteit.”

2.0 BiTDI met 176 kW/239 pk

De nieuwe 2.0 BiTDI in de KODIAQ RS is goed voor 176 kW/239 pk. Daarmee bezorgt hij de grote SUV sportieve prestaties en een uitstekende responsiviteit, ook bij lage toerentallen. Binnen het KODIAQ modelprogramma is de 2.0-liter BiTDI dieselmotor exclusief voorbehouden aan de RS. Dankzij Dynamic Sound Boost is het vermogen van de koppelsterke diesel nadrukkelijk hoorbaar. Met het adaptieve Dynamic Chassis Control (DCC) inclusief Driving Mode Select en progressieve besturing was de vierwielaangedreven auto – die voor deze gelegenheid in de Eifel nog was gehuld in een camouflage-trim – bij uitstek berekend op zijn taak om een nieuw ronderecord op de Nordschleife te klokken.

De ŠKODA KODIAQ RS beleeft zijn officiële wereldprimeur in oktober tijdens de autoshow van Parijs.

Een uitgebreid verslag van de recordronde met video en beeld is vergezeld van een artikel inclusief interviews met Sabine Schmitz en František Drábek beschikbaar op ŠKODA Storyboard. Het materiaal is voor media vrij te downloaden en te gebruiken.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.