Leusden,
20
december
2021
|
11:57
Europe/Amsterdam

ŠKODA Motorsport klantenteams scoren in 2021 wereldwijd meer dan 20 rallytitels

Ruim 20 rallytitels voor ŠKODA in 2021

  • Andreas Mikkelsen pakt WRC2 en ERC rijderskampioenschap met ŠKODA FABIA Rally2 evo
  • Nationale titels voor FABIA Rally2 en FABIA Rally2 evo in Europa, Zuid-Amerika, Midden-Oosten en Australië
  • Meer dan 1.500 rallyoverwinningen en 3.700 podiumplaatsen voor FABIA sinds 2015
Samenvatting

ŠKODA Motorsport kijkt terug op een succesvol rallyseizoen 2021. Klantenteams wonnen niet alleen titels in het FIA World Rally Championship (WRC) en het FIA European Rally Championship (ERC); ook zegevierden ŠKODA-teams met de FABIA Rally2 evo en diens voorganger, de FABIA Rally2, nationale kampioenschappen in veel verschillende landen.

Andreas Mikkelsen pakte de rijderstitel in de WRC2-categorie van het FIA WRC en werd tevens FIA ERC-kampioen. De Noor nam aan beide kampioenschappen deel met een FABIA Rally2 evo van het door ŠKODA Motorsport gesteunde team Toksport WRT. Samen met verschillende teamgenoten hielp Mikkelsen Toksport WRT ook aan de ERC-titel bij de teams.

Op nationaal niveau wonnen ŠKODA Motorsport klantenteams in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Daarbij liet de rallyauto uit Mladá Boleslav zijn veelzijdigheid zien op zowel asfalt als op sneeuw, ijs en gravel. Ook waar het echt zwaar werd, bijvoorbeeld in Argentinië, was de FABIA succesvol. 

De ŠKODA FABIA in Rally2- en Rally2 evo-trim is veruit de meest succesvolle auto in zijn categorie. Met de vierwielaangedreven 1,6-liter turbo rallyauto hebben klantenteams van over de hele wereld sinds 2015 meer dan 1.500 rallyoverwinningen en meer dan 3.700 podiumplaatsen behaald. Sinds 2015 heeft ŠKODA Motorsport meer dan 440 exemplaren van de modellen verkocht.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.