Auto leasen als zzp'er

Alle info en voordelen bij ŠKODA op een rij

Als zzp'er wil je graag mobiel blijven. Met veel wisselende opdrachten en klussen die zich door het hele land kunnen bevinden ben je veel onderweg. Maar wat is voor jou als zzp'er de beste optie om een auto te leasen? En hoe weet je zeker dat je met ŠKODA de voordeligste keuze maakt? Om deze vragen te beantwoorden, hebben wij alle voordelen van een auto leasen voor iedereen in de ZZP branche op een rij gezet, zodat je met precies de juiste informatie een goede keuze kunt maken.

Welke vormen van zakelijk leasen zijn voor zzp'ers interessant?

Hoe jouw mobiliteitsvraag er ook uitziet, bij ŠKODA hebben we altijd een optie die het beste bij jouw situatie past als ondernemer. Of dit nu een overeenkomst voor de langere termijn is of juist voor een korte periode, wij helpen je graag de beste en voordeligste keuze te maken.

  • Operational Lease
  • Financial Lease
  • Additional Lease
  • Short Lease
  • Stock Lease
  • Flexible Lease

 

Operational Lease: deze manier van leasen bij ŠKODA lijkt het meeste op huren: de auto wordt namelijk niet jouw eigendom. Hierdoor heeft het dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming. Operational Lease gaat uit van de meest complete leasevorm, waarbij reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief is.


Financial Lease: bij Financial Lease ligt het economische risico bij jou als leaser. Financial Lease gaat namelijk om de financiering van jouw nieuwe ŠKODA, de auto is namelijk jouw eigendom. Deze leasemethode helpt je simpelweg om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Een extra voordeel voor jou als zzp'er is bovendien dat je de btw kunt terugvragen.


Additional Lease: de optie van Additional Lease biedt je de mogelijkheid om tijdelijk een grotere auto te rijden, bijvoorbeeld als je op autovakantie gaat. Je kiest voor het dagelijks gebruik een kleinere, zuinige leaseauto, bijvoorbeeld de ŠKODA Fabia. Ga je bijna op vakantie? Dan wissel je deze auto tijdelijk om voor bijvoorbeeld een ŠKODA Karoq, die je tijdens de reis meer ruimte biedt. En na de vakantie ruil je de grotere auto gewoon weer in voor de Fabia, waarmee je weer de dagelijkse bezigheden oppakt.


Short Lease: ben je als zzp'er nog maar net begonnen, maar wil je wel graag een goede en betrouwbare auto? Dan biedt ŠKODA je de keuze om verkort te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten met een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van ŠKODA heb je alle voordelen die een compleet leasepakket je biedt: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen.


Stock Lease: bij Stock Lease kun je een jonge, gebruikte ŠKODA kiezen, die je met korting kunt rijden. Ideaal als zzp'er, want de minimale looptijd begint al bij 12 maanden. De bijtellingsregels van 2018 zijn niet altijd van toepassing op deze manier van autoleasen, wat jou als ondernemer meer voordeel kan opleveren terwijl je gewoon een goed onderhouden ŠKODA met een lage kilometerstand rijdt . Lees hier verder om erachter te komen welke auto voor jou als zzp'er interessant is om te leasen.


Flexible Lease: heb je als zzp'er vooral behoefte aan flexibiliteit bij een leaseovereenkomst? Kies dan voor Flexible Lease. Maak je veel gebruik van tijdelijke medewerkers? Dan kun je bij ŠKODA al na 12 maanden je leaseovereenkomst kosteloos opzeggen. Ook als de looptijd in eerste instantie 48 maanden was. Voor de periode waarin je gebruikmaakt van deze manier van autoleasen, kun je rekenen op de full operational service: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting is allemaal inclusief.

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er, en nu?

Zodra je eenmaal hebt besloten welke vorm van zakelijk leasen bij ŠKODA voor jou als zzp'er de juiste keuze is, dan komen er nog een paar aanvullende dingen bij kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet:

  • Wat wordt de contractduur van je leaseovereenkomst: ga je liever een contract aan voor de korte termijn om flexibel te blijven of kies je voor zekerheid door een contract voor een langere periode aan te gaan?
  • Kan ik milieubewust rijden en toch gebruikmaken van slimme, fiscale kansen?
  • Heb ik voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé-gebruik?

Meer weten over zakelijk rijden als zzp'er?

Misschien ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag beter geïnformeerd zijn voordat je een definitieve keuze maakt voor het leasen van een auto bij ŠKODA. Wil je meer weten over de ins en outs van een auto leasen als zzp'er en op basis van deze aanvullende informatie een keuze maken? Bestel dan bijvoorbeeld het handzame gidsje Fiscaliteiten 2018, waarin we antwoord gevenop de vraag wat de verdere fiscale gevolgen zijn wanneer je als zzp'er een auto gaat leasen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer