Leusden,
31
januari
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Bekijk de ŠKODA KODIAQ RS van alle kanten

Bekijk de ŠKODA KODIAQ RS van alle kanten

De potige ŠKODA KODIAQ RS is nu te bestellen. Hij ziet er lekker sportief uit en heeft de krachtigste dieselmotor ooit in de geschiedenis van ŠKODA.

Zodra je de ŠKODA KODIAQ RS ziet, weet je dat hij krachtig en sportief is. De enorme motorkap heeft een uitstulping met scherpe vouwen. Ze monden uit in een venijnige lijn die over de zijkanten van de gehele auto loopt. Het ŠKODA-embleem domineert de brede voorkant. Het embleem, dat nu veel groter is, zit boven de grille. Een grille die versierd is met herkenbare en kolossale dubbele lamellen. Die lamellen en de randen van de grille zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en worden versierd met een rood RS-logo.

Imposante grille en LED-koplampen

De imposante grille wordt vergezeld door gedurfde en herkenbare LED-koplampen. Doordat de kop- en mistlampen zo hoog geplaatst zijn, zijn ze beter beschermd. Ook geven ze de auto een imposante uitstraling – typisch voor de KODIAQ.

De opvallende voorbumper is gespoten in de carrosseriekleur en de luchtinlaat met kristalvormige grille is een belangrijk element. Dit luchtrooster is afgewerkt met L-vormige hoekstukken die uniek zijn voor de ŠKODA KODIAQ RS. Helemaal onderaan zit een voorspoiler met een tweede luchtinlaat.

Zwarte accenten

De sublieme schouderlijn die over de zijkanten van de ŠKODA KODIAQ RS loopt, straalt uit hoe dynamisch de auto is. In combinatie met de lange wielbasis maakt die schouderlijn de auto visueel langer. De hoekige wielkasten met randen van matzwart kunststof versterken de robuustheid van de SUV. Aangezien dit de sportiefste KODIAQ is, beschikt de RS over glanzend zwart gelakte raamlijsten en buitenspiegels. Zoals het hoort bij de RS-modellen, zijn de aluminium dakrails ook uitgevoerd in hoogglans zwart.

Velgen van 20 inch

De 20-inch lichtmetalen wielen van de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS hebben het typische design dat zo kenmerkend is voor RS-modellen. Ze onderstrepen de robuuste uitstraling van de SUV met 5 of 7 zitplaatsen. En als de zon erop schijnt, ontstaan er prachtige lichteffecten.

Dubbele uitlaatpijpen en een diffuser

Het strakke, dynamische ontwerp van de achterkant wordt versterkt door de vlakke achterruit en het zachte samenspel van licht en schaduw. Dat maakt de auto gevoelsmatig breder. De scherp gesneden LED-achterlichten hebben het C-vormige ontwerp dat typisch is voor ŠKODA’s.

De achterbumper ziet er massief uit. Onder de brede lip van de bagageruimte zit een reflecterende strip – een handelsmerk van de RS-modellen. Hij loopt over de volledige breedte van de auto en splitst het achterste gedeelte visueel op. De kers op de taart zijn de imposante, verchroomde uitlaatpijpen in combinatie met de zwarte diffuser.

Lees ook: Pijl en boog versus OCTAVIA RS