Leusden,
01
december
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe OCTAVIA door de ogen van zijn ontwerper

De nieuwe OCTAVIA door de ogen van zijn ontwerper

Samenvatting

Vind jij de nieuwe OCTAVIA ook zo mooi? In dit interview bespreekt Oliver Stefani, hoofdontwerper van ŠKODA, het design: “De OCTAVIA is dynamischer en emotioneler dan ooit.”

De vierde generatie van de OCTAVIA is nóg groter dan zijn succesvolle voorganger. Dankzij ŠKODA’s moderne ontwerptaal is hij bovendien emotioneler en dynamischer. De subtiele dakrails benadrukken het langwerpige silhouet van de OCTAVIA COMBI, terwijl de HATCHBACK er net zo elegant uitziet als een coupé. We vragen hoofdontwerper Oliver Stefani hoe hij de OCTAVIA heeft ontworpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zie je ŠKODA’s ontwerpfilosofie terug in de nieuwe OCTAVIA?

“De OCTAVIA is een icoon voor ŠKODA en pusht onze designontwikkeling continu verder. De nieuwe generatie moest net zo praktisch worden als zijn voorganger, maar wel met een nog mooier ontwerp.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunt u het ontwerp van de nieuwe OCTAVIA toelichten?

“Bij de OCTAVIA draaide het altijd om functionaliteit, praktisch gemak, elegantie en een tijdloos design. Voor de vierde generatie hebben we ons extra gericht op het design. De geheel nieuwe OCTAVIA is dynamischer en emotioneler dan ooit, maar blijft natuurlijk ook functioneel en praktisch. We zijn erin geslaagd om dit allemaal zeer effectief te combineren. Ik weet zeker dat klanten de auto geweldig vinden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vindt u het mooiste aan de nieuwe OCTAVIA?

“We hebben de verhoudingen van de auto verbeterd, de OCTAVIA maakt nu een zelfverzekerde en gedurfde indruk. Natuurlijk moet de OCTAVIA meteen herkenbaar zijn als ŠKODA, maar we wilden hem ook een eigen karakter geven. Daarom heeft de vierde generatie OCTAVIA wel weer dubbele koplampen, maar die zijn anders vormgegeven dan bij zijn voorganger. Natuurlijk heeft-ie de typische ŠKODA-grille met verticale lamellen. Op de achterkant zie je C-vormige achterlichten, die al lang deel uitmaken van het ŠKODA-DNA.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En het interieur, welke onderdelen springen eruit?

“Het ruime en luchtige interieur is helemaal nieuw ontworpen, maar blijft trouw aan de typische ŠKODA-stijl. Functionaliteit en esthetiek zijn perfect gecombineerd. De vorm van het dashboard is geïnspireerd op het karakteristieke ‘gezicht’ van ŠKODA-auto’s. De bestuurder kan het vrijstaande display eenvoudig aflezen en bedienen. We hebben ook een gloednieuw stuur ontworpen en bieden een automatische transmissie met een slanke keuzeschakelaar aan. Hiermee oogt de middenconsole net zo strak als de rest van het interieur.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Wereldpremière ŠKODA OCTAVIA: alle details en beelden