Leusden,
04
november
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

In dure tijden is deze ŠKODA juist voordeliger geworden

In dure tijden is deze ŠKODA juist voordeliger geworden

Samenvatting

Nu veel prijzen stijgen, is het een verademing dat iets juist goedkoper is geworden. Met de komst van een nieuwe instapversie is de ŠKODA KAMIQ nu voor een lagere aanschafprijs te koop! En dan is er nóg iets waar je portemonnee heel blij van wordt…

De ŠKODA KAMIQ is er voortaan vanaf 26.590 euro of 389 euro per maand via private lease. Dit komt doordat een oude vertrouwde uitvoering in ere is hersteld: de Active. Allesbehalve een kale uitvoering, want de KAMIQ Active is standaard uitgerust met airconditioning en Radio Swing met een 6,5-inch touchscreen, vier luidsprekers én digitale radio. Daar ga je toch van dansen?

In de KAMIQ Active vind je altijd een comfortabele zitpositie dankzij de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. En ook de passagiersstoel kent deze verstelmogelijkheid. Het stuurwiel is met leder bekleed, net als de handremhendel.  

Deze compacte SUV valt lekker op

Met de ŠKODA KAMIQ rijd je er allerminst anoniem bij. Zowel de koplampen als de achterlichten zijn uitgerust met de modernste led-technologie voor het beste zicht op de weg als het donker is. De buitenspiegels en handgrepen zijn in de kleur van de carrosserie gespoten. De spoiler aan de voorzijde en de diffuser onder de achterbumper zijn zwart, evenals de standaard dakrails. Ook op de veiligheid is niet beknibbeld: Front Assist en meerdere airbags waaronder een knie-airbag voor de bestuurder zijn aanwezig.

ANWB: de KAMIQ is een van de zuinigste crossovers

Na de aanschaf van de ŠKODA KAMIQ begint de lol pas echt. Want rijden doet de compacte SUV opvallend zuinig. Dat zegt ook een onafhankelijke partij als de ANWB. Met regelmaat bepaalt de ANWB de top 10 van zuinigste auto’s en dit keer ook de top 10 van zuinige compacte crossovers. En wat blijkt? De ŠKODA KAMIQ prijkt op de vierde plaats met een keurig verbruik van 5,6 l/100 km ofwel 1 op 17,9!

De ANWB merkt daarbij op dat de KAMIQ de enige is die het zonder hybride-ondersteuning moet stellen. Dus de betaalbare ŠKODA bewijst dat je zonder zulke dure elektrotechniek ook heel zuinig kunt rijden. 

Verbruik in de praktijk

Belangrijk om te vermelden is dat het hierbij om een vakkundig berekend praktijkverbruik gaat. De ANWB heeft in samenwerking met TNO een formule samengesteld die een realistisch beeld geeft van de verbruikscijfers op de openbare weg in Nederland. De ANWB ging uit van een ŠKODA KAMIQ met de zuinige maar sterke 1.0 TSI benzinemotor met 110 pk. De nieuwe instapversie Active heeft dezelfde efficiënte aandrijflijn.

In tijden waarin alles alleen maar duurder wordt, zwemt de ŠKODA KAMIQ tegen de stroom in met een nieuwe, lage basisprijs. Tijd voor een bezoekje aan de ŠKODA-dealer?

Lees ook: Ontdek de ŠKODA KAMIQ

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.