18
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Škoda ontvangt maar liefst twee Top Gear Awards

Het jaar 2009 krijgt voor koda een extra feestelijke afsluiting. De Yeti en Superb Combi, de jongste telgen uit de alsmaar groeiende koda familie, zijn door het populaire Top Gear Magazine uitgeroepen tot respectievelijk Gezinsauto van het Jaar 2009 en Limousine van het Jaar 2009. Een regelrechte bekroning voor en bevestiging van de innovatieve, gedurfde en praktische Simply Clever filosofie van het Tsjechische merk.

De Yeti, speciaal door Top Gear Magazine meegenomen naar de Rocky Mountains voor een testexpeditie, werd gelauwerd vanwege het feit dat de stoere SUV zeer gedegen aanvoelt en echt waar voor zijn geld biedt.  ‘Naast een schitterend design valt de Yeti op door zijn ondeugende uitstraling. Hij is niet te plomp en bovendien in die prachtige, kenmerkende Škoda stijl gebouwd. Ook is hij praktisch en ruimtelijk, zonder overdreven groot te worden of onhandig in het verkeer. Kortom, een winnaar’, aldus Top Gear Magazine.

In 2008 kreeg de Rolls-Royce Phantom Coupé nog de Top Gear Award voor beste Limousine toegewezen, dit jaar werd de Škoda Superb Combi tot Limousine van het Jaar uitgeroepen, omdat het een uitzonderlijk doordacht uitgevoerde en zeldzaam verfijnde auto is met zelfs voor zijn klasse ongekend veel beenruimte.  Die conclusies werden getrokken nadat het testteam de Superb Combi mee nam op reis vanuit Škoda’s thuisbasis Tsjechië naar Londen. Het populaire automagazine van Britse komaf sloot het prijswinnende artikel af met de woorden: “Superb? Dat is Tsjechische bescheidenheid van het hoogste niveau.”