Leusden,
16
januari
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Met deze kleurige quiz help je Blue Monday om zeep

Met deze kleurige quiz help je Blue Monday om zeep

Samenvatting

Vandaag, maandag 16 januari 2023, is het Blue Monday. Dit is de meest deprimerende dag van het jaar, althans volgens de Britse psycholoog die ‘deprimaandag’ bedacht heeft. Maar niet als je meedoet met de volgende Škoda-quiz! De negen quizvragen gaan over de carrosseriekleuren van bekende én minder bekende Škoda-modellen; ken jij ze allemaal?

Terwijl sommige Škoda-rijders voor de ingetogen kleuren zilver, zwart en wit gaan, springen anderen uit de band door juist voor een meer opvallende kleur, zoals rood, oranje of blauw te gaan. In de online Škoda-configurator kun je kiezen uit de meest uiteenlopende carrosseriekleuren. Stijlvolle kleuren zoals Graphite Grey van bijvoorbeeld de Škoda Fabia maar ook meer sprankelende kleuren zoals het prachtige Race Blue van onder meer de Škoda Octavia Combi.

Test je kleurenkennis

Hoe goed ken jij het uitgebreide kleurenpalet van Škoda eigenlijk? Test je kleurenkennis met de volgende quiz en maak hiermee een eind aan Blue Monday! De antwoorden op de vragen vind je helemaal onderaan dit bericht (niet spieken). Succes!

1 De speciaal voor India ontwikkelde Škoda Kushaq werd onthuld in een nieuwe oranje carrosseriekleur. Wat is de naam van deze kleur?

A.      Orange Clay

B.      Honey Orange

C.      Tiger’s Eye

2 De hier afgebeelde Škoda Slavia werd in India gepresenteerd in het blauw. Wat is de naam van deze kleur?

A.      Crystal Blue

B.      Azure Blue

C.      Forget-me-not Blue

3 Om nog even in India te blijven: wat is de naam van de derde carrosseriekleur die Škoda speciaal voor deze markt ontwikkelde?

A.      Grey Steel

B.      Moon White

C.      Tornado Red

4 De oranje kleur van de Indiase Kushaq vind je in een iets afwijkende tint terug op de in Nederland leverbare Škoda Fabia en Škoda Kamiq. Welke kleur is dit?

A.      Phoenix Orange

B.      Orange Flower

C.      Persimmon Orange

5 De sportieve Škoda Fabia Monte Carlo komt het best tot zijn recht in deze speciale rode kleur. Wat is de naam van deze kleur?

A.      Velvet Red

B.      Satin Red

C.      Silky Bordeaux

6 Dé kleur die korte metten maakt met Blue Monday, is deze groene kleur van de RS-uitvoering van de Škoda Enyaq Coupé iV. Hoe heet deze kleur?

A.      Peacock Shimmer

B.      Swamp Lizard

C.      Mamba Green

7 Het volledig elektrische studiemodel Škoda Vision 7S is ook uitgevoerd in het groen. Maar hoe heet deze kleur?

A.      Green Wanderer

B.      Khaki Globetrotter

C.      Explorer Green

8 Deze fraaie blauwe kleur staat de RS-uitvoering van de Škoda Kodiaq geweldig. Wat is de naam van deze kleur?

A.      Marine Spirit

B.      Race Blue

C.      Sky Dart

9 De Škoda Enyaq iV in deze stijlvolle zilveren kleur ziet er statig uit. Weet je de naam?

A.      Artic Silver

B.      True Platinum

C.      Silver Sonic

Je bent klaar! Bekijk nu snel je score door naar beneden te scrollen, hier vind je de antwoorden op alle vragen. Heb je maximaal drie antwoorden goed? Hm, misschien moet je je iets minder laten beïnvloeden door Blue Monday en wat kleur in je leven toelaten. Drie tot zes antwoorden goed? Dat lijkt er al meer op. Jij laat je dag niet verpesten door Blue Monday. Zes of meer antwoorden goed? Geweldig, Blue Monday heeft geen vat op jou! Daarbij ben je een echte Škoda-kleurenexpert.

Lees ook: wat is de beste kleur voor een Škoda?

 

 

Antwoorden: 1B – 2A – 3C – 4A – 5A – 6C – 7C – 8B – 9A

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.