Leusden,
09
maart
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Raar: deze Škoda Scala heeft geen motor

Raar: deze Škoda Scala heeft geen motor

Dat Škoda maatschappelijk betrokken is, bewijst deze aflevering van een nieuwe Škoda Scala aan een klant. Er is alleen iets bijzonders met deze Scala aan de hand: hij heeft geen motor. En ook de transmissie ontbreekt.

Dat de afgebeelde Škoda Scala het zonder motor en transmissie moet stellen, is niet zonder reden. Hij heeft helemaal geen motor en transmissie nodig. Škoda heeft de compacte SUV onlangs geschonken aan het City Klaudian Hospital, het ziekenhuis van de Tsjechische stad waar Škoda vandaan komt, Mláda Boleslav.

De Scala is bedoeld als hulpmiddel bij de hersteltherapie voor mensen die een heup- of knieoperatie hebben ondergaan. Ze kunnen met de auto opnieuw leren in- en uitstappen en oefenen met het verstellen van het stuur en de bestuurdersstoel. Hiervoor hoeft de auto geen meter te rijden, vandaar dat zowel de motor als de transmissie achterwege is gelaten.

Dankzij een elektrisch bediend hefmechanisme onder de auto kan de Scala met één hand hoger gezet worden. Op die manier kunnen de patiënten ervaren welke hoogte het meest comfortabel voor hen is.

Gelukkig wel met motor

De Škoda Scala die je in de showroom van de Škoda-dealer vindt, is gelukkig wel uitgerust met een motor en een transmissie. Die motor is altijd een zuinige 1.0 TSI met 95 of 115 pk op benzine, genoeg om vlot aan het verkeer deel te nemen. Als transmissie kun je kiezen: een handgeschakelde 5- of 6-bak of een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling.

Lees ook: Waarom je wel of niet een SUV moet overwegen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.