Leusden,
10
november
2020
|
15:21
Europe/Amsterdam

ŠKODA AUTO stelt nieuw Bestuurslid aan voor Technical Development

Vul in voor Skoda app

Samenvatting

ŠKODA AUTO maakt vandaag bekend dat Dr. Johannes Neft per 1 januari 2021 aantreedt als Bestuurslid voor Technical Development. Hij volgt Christian Strube op, die sinds december 2015 verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling bij ŠKODA AUTO. 

Neft, ingenieur met een doctoraat in de materiaalkunde, begon zijn carrière bij Volkswagen AG in 1999 op de afdeling Quality Assurance, waar hij zich aanvankelijk bezighield met foutanalyses. Vanaf 2001 leidde Neft het kwaliteitslaboratorium bij Volkswagen Autoeuropa in Portugal, voordat hij in 2004 terugkeerde naar Wolfsburg om daar verschillende managementfuncties te bekleden binnen de afdeling Vehicle Body Development. Tussen 2014 en 2016 was Neft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de carrosserieën. In 2016 werd Dr. Johannes Neft benoemd tot hoofd van de ontwikkeling van voertuigcarrosserieën bij Volkswagen AG. Neft is ook Lid van de Raad van Commissarissen van Volkswagen Osnabrück, Volkswagen Sachsen en Sitech GmbH.

Dr. Johannes Neft volgt Christian Strube op, die met vroegpensioen gaat. Strube heeft een groot aantal projecten geleid voor ŠKODA AUTO, waaronder de technische ontwikkeling van de ENYAQ iV, de eerste ŠKODA op het nieuwe MEB-platform. Hij studeerde scheepsbouw en begon zijn carrière bij Volkswagen Kraftwerk GmbH. In 1993 stapte hij over naar Volkswagen AG en bekleedde hij vervolgens verschillende functies in binnen- en buitenland. Vanaf 2001 was Strube Hoofd Carrosserie en Interieur bij Volkswagen in Mexico. In 2003 keerde Strube terug naar Wolfsburg, waar hij vervolgens verschillende managementfuncties op zich nam. Vanaf 2010 was hij als Head of Concept Development onder meer verantwoordelijk voor het MQB-platform. Vanaf 2012 was Strube, voordat hij begon als Bestuurslid voor Technical Development bij ŠKODA AUTO verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende modelreeksen binnen de Volkswagen Groep.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, vertelt: “Christian Strube heeft de afgelopen vijf jaar uitstekende resultaten geleverd. Onder zijn leiding werden belangrijke modellen ontwikkeld, zoals de achtste generatie van de OCTAVIA en de ENYAQ iV, onze eerste volledig elektrische auto op basis van het modulaire platform voor elektrische auto's van de Volkswagen-groep. Christian Strube is altijd volledig toegewijd geweest aan ŠKODA. Ik wil hem hiervoor heel erg bedanken en wens hem alleen het beste toe. Tegelijkertijd heet ik dr. Johannes Neft van harte welkom in ons team. Ik kijk uit naar onze samenwerking."