21
maart
2024
|
13:37
Europe/Amsterdam

Vernieuwde Škoda Octavia Combi start als First Edition

Vernieuwde Škoda Octavia Combi start als First Edition

  • Vernieuwde Octavia Combi vanaf nu te bestellen 
  • Rijk uitgerust met onder meer achteruitrijcamera, achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en LED-koplampen
  • Vanaf € 35.990*, binnenkort te rijden bij de Škoda-dealer

Recent onthulde Škoda de vernieuwde en aangescherpte Octavia, als vervolg op het succesverhaal dat meer dan 7 miljoen verkochte Octavia’s telt sinds 1996. In Nederland wordt de vernieuwde Octavia in eerste instantie leverbaar als Combi, in de aantrekkelijke en compleet uitgeruste First Edition-uitvoering. Die is nu bij de Škoda-dealer te bestellen, vanaf € 35.990*.

De vernieuwde Octavia is scherp en modern gelijnd. Het vernieuwde model is te herkennen aan de gewijzigde grille en LED-koplampunits. Voor en achter springen bovendien vernieuwde bumpers in het oog. In het interieur van de vernieuwde Octavia maakt Škoda veelvuldig gebruik van duurzame, gerecyclede materialen voor de bekledingsstoffen en andere onderdelen. Ook introduceert de vernieuwde Octavia handige Simply Clever-functies als de centrale opbergbox achterin, ontworpen om tassen, flessen en bekers gemakkelijk op te bergen. Zelfs de kleinste details zijn doordacht, van een ijskrabber in de tankklep tot een optionele paraplu in het voorportier, beide vervaardigd uit innovatieve materialen.

Value for money

Met zijn rijke uitrusting belooft de Octavia Combi First Edition een comfortabele en luxe rijervaring. Deze tijdelijke introductieversie is uitgerust met bijvoorbeeld een 10 inch infotainmentsysteem met Wireless Smartlink (Apple Carplay & Android Auto), een handige achteruitrijcamera, luxe achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, LED-koplampen en parkeersensoren voor en achter. Optioneel zijn upgrades verkrijgbaar, zoals het nieuwe 13 inch infotainmentsysteem, Matrix LED-koplampen en geavanceerde assistentiesystemen als Travel Assist met lane change assist en adaptive cruise control. Naast zijn praktische eigenschappen biedt de Octavia Combi First Edition door zijn scherpe vanafprijs ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een eigenschap waar Škoda traditioneel sterk in is.

Krachtig en efficiënt

Wat aandrijving betreft is de Octavia Combi First Edition voorzien van de krachtige en efficiënte 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 85 kW/115 pk aan vermogen en mild-hybridetechnologie. Om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen, is deze motor desgewenst te koppelen aan de geavanceerde automatische DSG-transmissie van Škoda. Deze 1.5 TSI vervangt de 1.0 TSI uit het vorige model en biedt niet alleen meer vermogen, maar is ook schoner en zuiniger. Later wordt de vernieuwde Octavia ook leverbaar met een 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW/150 pk.

Met een vanafprijs van € 35.990* biedt de Octavia Combi First Edition een sterke combinatie van stijl, comfort en prestaties. De First Edition is nu te bestellen en staat vanaf medio juni in de Nederlandse showrooms.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Škoda.nl.