Leusden,
22
februari
2024
|
10:57
Europe/Amsterdam

200.000 keer Enyaq: Škoda's triomf in e-mobiliteit

200.000 keer Enyaq: Škoda's triomf in e-mobiliteit

  • Škoda startte in september 2020 zijn e-mobiliteitsstrategie aangevoerd door de Enyaq
  • Belangrijke mijlpaal: 200.000 exemplaren van de Enyaq en Enyaq Coupé
     

Met de productie van 200.000 exemplaren van de Enyaq en Enyaq Coupé heeft Škoda een belangrijke mijlpaal bereikt met zijn strategie richting volledig elektrische mobiliteit. De jubileumauto betreft een witte Škoda Enyaq Coupé Sportline die 16 februari van de productielijn in Mladá Boleslav rolde. 

De Škoda Enyaq is dit modeljaar geüpdatet en geoptimaliseerd met verbeterde technologieën en functies. Die verbeteringen omvatten onder andere krachtigere en efficiëntere aandrijfsystemen, een grotere actieradius, sneller opladen en nieuwe software met een verbeterde en intuïtievere gebruikersinterface. Škoda versterkt zijn toewijding aan elektrische mobiliteit later dit jaar verder met de wereldpremière van de nieuwe Elroq, een elektrische compacte SUV. Het merk gaat in de komende jaren in totaal zes nieuwe volledige elektrische modellen introduceren. 

Recordverkoop

"De Enyaq heeft de leiding genomen in onze strategie voor elektrische mobiliteit; het succes van de modelreeks bewijst dat we op de goede weg zijn hiermee,” zegt Andreas Dick, bestuurslid van Škoda Auto voor Productie en Logistiek. “Vorig jaar was het de op drie na bestverkochte elektrische auto in Europa, met een recordverkoop van 81.700 exemplaren - een stijging van 52,1% ten opzichte van 2022.”

Zakenauto van het Jaar 2023

Ook Nederland deed vorig jaar een forse duit in het zakje voor wat betreft de verkoop van de Enyaq. Voor het tweede jaar op rij was de Škoda Enyaq de bestverkochte elektrische auto van Nederland. Particuliere en zakelijke klanten kozen de SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mede door die pluspunten eiste de Enyaq ook de prestigieuze titel ‘Zakenauto van het Jaar 2023’ voor zich op.

Toewijding van Škoda aan elektrische mobiliteit

Škoda is toegewijd aan het bevorderen van zijn strategie voor elektrische mobiliteit. Tot 2027 investeert het bedrijf liefst 5,6 miljard euro om dit doel te bereiken. Met een nieuwe productielijn die eind vorig jaar in gebruik is genomen, heeft Škoda de productiecapaciteit voor MEB-batterijen daarnaast verhoogd tot 1.500 eenheden per dag. Eind dit jaar wordt de nieuwe volledig elektrische Elroq toegevoegd aan het portfolio van Škoda. Met de lancering van de Elroq betreedt de Tsjechische autofabrikant het belangrijke segment van elektrische compacte SUV's.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.