Leusden,
05
maart
2024
|
07:00
Europe/Amsterdam

Auto’s met hoge instap: wat is hoog en hoe meet je dit?

Auto’s met hoge instap: wat is hoog en hoe meet je dit?

Bij Škoda vind je verschillende auto’s met een hoge instap. Maar hoe hoog is een hoge instap? En welke voordelen hebben auto’s met een hoge instap?

Dat alleen senioren en mensen die slecht ter been zijn, van de voordelen van een auto met hoge instap profiteren, is een misverstand. Ouders met jonge kinderen zijn ook maar wat blij als hun auto een hoge instap heeft. Want een kinderzitje plaatsen gaat veel gemakkelijker. En ongeacht je leeftijd en fysieke gesteldheid; iedereen stapt comfortabeler in en uit.

Een ander voordeel dat veel automobilisten ervaren, is een beter zicht op het overige verkeer. Ze zien beter wat er om de auto heen gebeurt en dat geeft een gevoel van veiligheid.

Dat auto’s met een hoge instap populair zijn, is dus niet vreemd. Omdat de zitting van de stoel zich net onder je zitvlak bevindt, schuif je als het ware zijwaarts de stoel op. Bij een auto met een lage instap laat je je meer vallen. Bij een heel hoge instap moet je je juist een beetje afzetten.

Meten is weten

Door de afstand tussen de weg en de bovenkant van de zitting te meten, weet je of je te maken hebt met een auto met een hoge instap. Als de hoogte ongeveer 60 centimeter bedraagt, is dat het geval. Bij een normale auto is dit circa 50 centimeter. Een grote SUV komt vaak tot 70 centimeter. Bij 80 centimeter moet je opletten; dan begint instappen aardig op klimmen te lijken. Maar dit komt alleen voor bij enorme terreinauto’s of bestelbussen en die heeft Škoda niet.

Nieuwe Škoda-modellen met een hoge instap

Nieuwe Škoda-modellen met een hoge instap zijn (van klein naar groot) de:

Verder vind je bij Škoda ook elektrische auto’s met een hoge instap:

Zelf uitproberen kan natuurlijk ook

Hoe hoog comfortabel is, en hoe comfortabel hoog, heeft niet alleen maar met het aantal centimeters te maken. Het blijft toch vooral een kwestie van smaak. Als je een nieuwe Škoda op het oog hebt, kun je het beste langs de Škoda-dealer gaan om de in- en uitstap zelf uit te proberen. Omdat je een nieuwe auto voor een langere tijd aanschaft, is dit zeker de moeite waard. Zo voorkom je irritaties. En als je daar dan toch bent, kun je meteen een proefrit maken. Dan ervaar je ook hoe prettig een Škoda rijdt. 

Lees ook: Stoere nieuwe Škoda Kamiq nu te bestellen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.