Leusden,
02
augustus
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Ik ga op vakantie en neem mee: alles

Ik ga op vakantie en neem mee: alles

Samenvatting

Als je met de auto op vakantie gaat, is zelfs je ruime ŠKODA soms te klein. Bestel nu een nieuwe dakkoffer of fietsendrager en kijk niet op een tas meer of minder.

De auto’s van ŠKODA staan bekend om hun vele ruimte voor passagiers en hun bagage. Modellen zoals de KODIAQ, de SUPERB COMBI, de OCTAVIA COMBI en de SCALA hebben zelfs de grootste kofferbak in hun klasse. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt ŠKODA allerlei mogelijkheden om fietsen, snowboards en andere grote spullen mee te nemen. Met behulp van originele ŠKODA-accessoires is het eenvoudig om extra bagage op het dak of aan de trekhaak te vervoeren.

Dakdragers en bagageboxen voor alle modellen

Om lange of grote spullen op het dak van je ŠKODA te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Dakdragers zijn leverbaar voor alle ŠKODA-modellen met of zonder dakrails. Een bijzonder handige aanvulling is een bagagebox of dakkoffer. Afhankelijk van de uitvoering, krijg je 340 tot 400 liter extra bagageruimte tot je beschikking. Kritisch inpakken is dan verleden tijd, zelfs als je met de 3,6 meter korte ŠKODA CITIGOe iV op vakantie gaat.

De bagageboxen in de ŠKODA-webshop zijn afsluitbaar, waterdicht en verkrijgbaar in zwart, grijs en wit. Hun gestroomlijnde vorm minimaliseert de impact op het verbruik en de rijstabiliteit bij hoge snelheden. Een aerodynamische bagagebox veroorzaakt bovendien weinig windgeruis.

Fietsendragers voor het dak en de trekhaak

ŠKODA biedt drie oplossingen voor het meenemen van fietsen. Auto’s met een trekhaak krijgen een fietsendrager, compleet met achterlichten en kentekenplaathouder. Met behulp van de optionele oprijgoot kun je simpelweg je fiets op de drager rollen. Zo voorkom je dat je zwaar hoeft te tillen. Optie twee is de fietsen op het dak vervoeren, met een speciale fietshouder voor op dakdragers. Dit is een handige manier van fietsvervoer, maar het hoog optillen van de fietsen gaat soms gepaard met enkele krachttermen. Tot slot is er de fietsendrager waarvoor je zelfs helemaal geen trekhaak of dakdragers nodig hebt.

Trekhaak achteraf monteren

Heeft jouw ŠKODA geen trekhaak en wil je er wel een? De ŠKODA-dealer biedt uitkomst, want hij kan de meeste modellen achteraf uitrusten met een trekhaak. Vaak heb je keuze uit een vaste of afneembare trekhaak. De mooiste oplossing is een zwenkbare trekhaak die eenvoudig wegklapt en zo uit het zicht verdwijnt als je hem niet gebruikt.

Simply Clever-tips voor het beladen van de vakantie-auto

  • De basisregel luidt: zet zware spullen op de laadvloer van de auto en stapel lichte dingen er bovenop. Zo voorkom je dat een hoog zwaartepunt het weggedrag verstoort.
  • Bevestig bagage op het dak stevig aan de dakdragers. Denk je hier te makkelijk over, dan kan je dakkoffer bij een noodstop in een raket veranderen. Een paar kilometer na vertrek even stoppen om controleren of alles goed vastzit, is een goed idee.
  • Houd je altijd aan de toegestane dakbelasting. Dit varieert per model: van 50 kilo voor de CITIGOe iV tot 100 kilo voor de SUPERB. Alle andere ŠKODA-modellen zijn goedgekeurd voor 75 kilo.
  • Begin bij het inpakken van een bagagebox met de grote objecten en vul de openingen met zachte, kneedbare spullen zoals jassen, kussens of slaapzakken. Zo voorkom je dat de inhoud gaat schuiven.
  • Denk aan de dakkoffer voordat je een parkeergarage inrijdt. SUV’s van ŠKODA zoals de KODIAQ en KAROQ zijn met een bagagebox op het dak al snel hoger dan 2 meter.
  • Als de dakdragers of -koffer niet gebruikt worden, haal ze dan van de auto af om brandstof te besparen.

Lees ook: Zo plan je een bezoek aan het ŠKODA Museum