Leusden,
17
maart
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Komt dat zien: zo mooi is de Virtual Cockpit

Komt dat zien: zo mooi is de Virtual Cockpit

Samenvatting

Als iets hebberig maakt, dan is het wel de ŠKODA Virtual Cockpit. Haarscherp beeld, duidelijke informatie en vormgegeven naar jouw smaak. Hoe ziet jouw ideale instrumentenpaneel eruit?

De Virtual Cockpit zorgt voor een revolutie in de autowereld. Automobilisten kijken al circa honderd jaar lang naar een dashboard met ronde, analoge klokken en daar komt nu verandering in. Het haarscherpe beeldscherm achter het stuur geeft de bestuurder meer keuzevrijheid en het geeft het interieur van je ŠKODA een moderne aanblik. De Virtual Cockpit is een van de vele slimmigheden van ŠKODA. In de bovenstaande video krijg je een voorproefje van wat er allemaal mogelijk is. 

Wat is een Virtual Cockpit en wat heb je eraan?

De Virtual Cockpit is een volledig digitaal instrumentarium en komt in de plaats van de ronde toerenteller en snelheidsmeter die je gewend bent. Je blik valt er direct op, want het 10,25-inch display is lekker breed en het beeld is haarscherp.

Het grote voordeel van de Virtual Cockpit is zijn uitgebreide aanpasbaarheid: je kiest zelf de vormgeving, hoe groot de klokken zijn en wat ze weergeven (snelheid, toerental, enz.). Het hoogtepunt is de bijna beeldvullende navigatiekaart.

Zo bedien je de Virtual Cockpit

Met de knoppen rechts op het stuur bedien je het digitale instrumentarium. Door op ‘View’ te drukken, wissel je van weergave. De navigatiekaart kan groot in beeld verschijnen, of klein, of je kiest voor een prominente toerenteller met grote snelheidsmeter (lekker sportief). Welke weergave je ook kiest, de actuele snelheid, de gekozen versnelling, de tijd en de buitentemperatuur worden altijd getoond.

Voor extra weergave-opties gebruik je het touchscreen in het midden van het dashboard. In het Wagen-menu kun je het digitale instrumentenpaneel finetunen. Welke informatie verdient volgens jou een speciaal plekje? Het kompas bijvoorbeeld, of het gemiddelde verbruik? Of toch je favoriete radiostation?

ŠKODA-modellen leverbaar met Virtual Cockpit

De Virtual Cockpit is aan een opmars bezig dankzij de ŠKODA SCALA en KAMIQ. Veel versies van deze betaalbare modellen zijn uit te rusten met het digitale instrumentarium. Klanten voor een KAROQ, KODIAQ of SUPERB kunnen de Virtual Cockpit ook aanvinken als optie.

De nieuwe OCTAVIA is een van de modernste ŠKODA’s van dit moment en heeft het geavanceerde instrumentenpaneel standaard. De volledig elektrische ENYAQ iV beschikt ook over een digitaal instrumentarium, maar dat is strikt genomen geen Virtual Cockpit. De Digital Cockpit heeft een kleiner formaat, maar je bedient het op de vertrouwde manier met de View-knop op het stuur.

Lees ook: Bekijk alle handige functionaliteiten van ŠKODA