Leusden,
16
juni
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Opladen en inladen! Zoveel kofferruimte heeft de ENYAQ iV

Opladen en inladen! Zoveel kofferruimte heeft de ENYAQ iV

Samenvatting

Een van de grote pluspunten van de ŠKODA ENYAQ iV is zijn enorme kofferruimte van 585 tot 1.710 liter. Bovendien heeft de elektrische SUV een heleboel handige opbergvakken.

De ENYAQ iV is de bestverkochte elektrische auto van Nederland! Dat komt waarschijnlijk door de geslaagde combinatie van het nieuwe en het vertrouwde. Enerzijds is het een hypermoderne, volledig elektrische SUV met een stoere uitstraling en een grote range. Anderzijds zijn de eenvoudige bediening, de enorme binnenruimte en het gebruiksgemak zo vertrouwd als appeltaart met slagroom.

Het gebruiksgemak van de ENYAQ iV

Gebruiksgemak zit ´m in een heleboel dingen - klein en groot. Zo heb je in de ENYAQ iV altijd een paraplu en een ijskrabber binnen handbereik. Maar ŠKODA-rijders hebben minstens evenveel waardering voor de allerkleinste Simply Clever-oplossingen. Zoals het klemmetje voor het parkeerkaartje bij de A-stijl en de dop die in een trechter verandert, zodat je geen ruitensproeiervloeistof morst. Het iV-pakket van de accessoirelijst bevat gloednieuwe uitvindingen, namelijk een beschermer voor de laadopening (tegen regen en sneeuw) en een ingenieuze kabelreiniger.

De ENYAQ iV heeft de grootste kofferbak

ŠKODA´s staan bekend om hun grote kofferbakken en de ENYAQ iV schittert op dat gebied. Geen van zijn concurrenten kan tippen aan zijn enorme bagageruimte van 585 tot 1.710 liter. En zoals iedereen met kinderen je kan vertellen: als je een gezin hebt, wordt ruimte steeds belangrijker. Trapauto’s en skippyballen en nemen meer plek in dan je denkt.

Slimme opbergvakken in het interieur

In conventionele auto´s worden bestuurder en bijrijder van elkaar gescheiden door de transmissietunnel. Elektrische auto´s kunnen zonder. De ontwerpers van ŠKODA zagen hun kans schoon en creëerden een nieuw interieurconcept met slimme opbergmogelijkheden. Ze bedachten een brugachtige middenconsole met een grote opbergbak van 11,4 liter tussen de voorstoelen en een Jumbo Box van 6,2 liter onder middenarmsteun.

In de afgebeelde infographic zie je de opbergmogelijkheden van de ENYAQ iV. Bekerhouders met Easy Open-functie vind je in meer ŠKODA-modellen, waaronder in de KAMIQ. Het zijn noppen in de bodem van de houder die het flesje vastklemmen, zodat jij de dop met één hand kunt opendraaien. Het grote compartiment onder de middenarmsteun noemen we de Jumbo Box. Hij is bedoeld om je tablet, smartphone of andere draagbare elektronica in op te bergen.

Speciale organizer onder de kofferbakvloer

ŠKODA heeft ook een Simply Clever-oplossing ontwikkeld voor het compartiment onder de variabele kofferbakvloer. Een speciale organizer met verschillende opbergvakken zorgt ervoor dat praktische spullen zoals het laadsnoer of een boodschappenkrat een eigen plekje hebben en niet gaan schuiven. Om de kofferbak net zo overzichtelijk te houden, gebruik je de set opbergnetten. Die netten zitten samen met de variabele kofferbakvloer in het Transport-pakket.

Lees ook: Simply Clever! Zo komt de ENYAQ iV verder op een volle accu