Leusden,
08
december
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Hiermee gaat elke KAMIQ-rijder opscheppen

Hiermee gaat elke KAMIQ-rijder opscheppen

Samenvatting

Sinds 5 december staat de KAMIQ bij de ŠKODA-dealer. Nu kun je de stoere stads-SUV dus zelf ontdekken en ervaren. Spoiler alert: dit zijn de 5 aspecten waarmee elke KAMIQ-rijder gaat opscheppen.

Sinds de onthulling van de ŠKODA KAMIQ hebben we je laten zien waarin hij uitblinkt. Een heleboel praktische pluspunten zijn aan bod gekomen, zoals de negen airbags, de ingebouwde simkaart en het feit dat de auto voor 85 procent recyclebaar is. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke zaken, maar het zijn niet de dingen waarover de KAMIQ-eigenaar gaat opscheppen tegenover zijn vrienden, tante of buurman. Hier zijn vijf aspecten die de kersverse KAMIQ-rijder wél vol trots laat zien.

1. Deurbescherming voorkomt krassen

Zodra je het portier opent, komt-ie tevoorschijn: de deurrandbeschermer. Deze kunststof strip vouwt zich over de rand van het portier en voorkomt zo krassen en butsen. Zowel op de deur zelf als op zijkant van de auto in het andere parkeervak. Zodra je het portier sluit, verdwijnt de stootrand automatisch. Deurbescherming zit, hoe kan het ook anders, in het Simply Clever-pakket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Veel beenruimte achterin

Kijk toch eens hoeveel beenruimte de passagiers op de achterbank hebben. Probeer het maar eens, neem plaats. Je zit iets hoger en dus is er meer plek voor je onderbenen. De KAMIQ mag dan ŠKODA’s kleinste SUV zijn, op de achterbank merk je daar niets van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Wat is een ŠKODA zonder paraplu?

Daar zit-ie, in het portier van de bestuurder: de paraplu. Hij is onlosmakelijk verbonden met de modellen van ŠKODA. Net als de ijskrabber in de tankklep, trouwens. De eerste auto’s met een paraplu in de deur waren de ŠKODA SUPERB en de Rolls-Royce Phantom. De KAMIQ-rijder bevindt zich dus in goed gezelschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. De ‘Simply Clever’ waar je niemand over hoort

Heb je deze noppen wel eens gezien? Ze zitten in de bekerhouder van de KAMIQ. Als je er een flesje drinken in zet, dan kun je de dop met één hand opendraaien. De noppen voorkomen dat de fles meedraait. Zo kun je je andere hand veilig aan het stuur houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Virtual Cockpit is een rijk bezit

Hij komt van de optielijst, maar wat kijkt het prettig, zo’n digitaal instrumentenpaneel. De haarscherpe graphics en uitgebreide instelbaarheid van de Virtual Cockpit wil je aan iedereen laten zien. Zet de navigatiekaart tussen de digitale klokken in en je maakt gegarandeerd indruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wat kost dat nou, zo’n stoere ŠKODA KAMIQ? De vanafprijs bedraagt 23.790 euro en je kunt de KAMIQ samenstellen naar je eigen smaak. Een ŠKODA KAMIQ private leasen behoort ook tot de mogelijkheden: vanaf 339 euro per maand.

Lees ook: ŠKODA KAMIQ - kofferbak en opbergvakken