Leusden,
17
januari
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Waar worden ŠKODA's gemaakt?

Waar worden ŠKODA's gemaakt?

ŠKODA is actief in meer dan 100 landen wereldwijd. De auto’s worden ook overal ter wereld gemaakt. Kijk maar eens naar deze infographic.

ŠKODA bouwt op dit moment acht verschillende modellen. Zeven daarvan ken je waarschijnlijk wel: de CITIGO, de FABIA, de RAPID, de OCTAVIA, de KAROQ, de KODIAQ en de SUPERB. De achtste is een SUV voor de Chinese markt: de KAMIQ. Deze auto’s worden in negen verschillende landen geproduceerd en dus niet alleen in thuisland Tsjechië.

3 fabrieken in Tsjechië

In Tsjechië heeft ŠKODA drie fabrieken. In Mladá Boleslav en Kvasiny rollen auto’s van de band en in de fabriek in Vrchlabí worden versnellingsbakken gebouwd. Niet alleen voor ŠKODA, maar ook voor de andere merken van de Volkswagen Group.

Overal ter wereld

Wereldwijd werken meer dan 35.000 mensen voor ŠKODA. Behalve in Tsjechië, produceert ŠKODA ook auto’s in onder meer China, Rusland, Slowakije, Algerije en India. Dit gebeurt meestal via samenwerkingsverbanden binnen de Volkswagen Group. In Oekraïne en Kazachstan rollen modellen van ŠKODA bij lokale partners van de productielijn.

Lees ook: 15 voetbalvelden groot - kijkje in ŠKODA’s onderdelenmagazijn