Leusden,
21
augustus
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Ken je deze 8 hoogtepunten van de Škoda Kodiaq al?

Ken je deze 8 hoogtepunten van de Škoda Kodiaq al?

Zet in je agenda een cirkel rond woensdag 4 oktober of stel een reminder in als je je smartphone als agenda gebruikt. Want die dag maakt de nieuwe generatie Škoda Kodiaq zijn werelddebuut. Die wil je niet missen. Maar eerst volgen hier 8 hoogtepunten die de huidige Kodiaq zo succesvol hebben gemaakt.

Hoogtepunt 1: een vriendelijke reus

De huidige Škoda Kodiaq is op 1 september 2016 in Berlijn gepresenteerd. Leuk weetje: ook de nieuwe generatie wordt hier voor het eerst aan de wereld getoond. De Kodiaq is de eerste suv van Škoda en meteen de grootste en ruimste. Met een lengte van bijna 4,7 meter en een bagageruimte waar een bestelauto jaloers op is: 2065 liter met neergeklapte achterbank.

Hoogtepunt 2: een beer van een suv

In tegenstelling tot het tweede topmodel van Škoda, de Superb, is de naam Kodiaq nieuw in de 128-jarige historie van het merk. Die naam is niet uit de lucht komen vallen. Hij verwijst naar de Kodiaq-beer die op een eiland dicht bij Alaska leeft. De Kodiaq is dan ook een beer van een suv. De nieuwe grote Škoda straalt kracht en bescherming uit, net als de Kodiaq-beer die nog groter is dan een grizzlybeer.

Hoogtepunt 3: een suv voor Zaterdagfamilies

Tegelijkertijd met de introductie van de eerste Kodiaq claimt Škoda de zaterdag. Dit is voor veel gezinnen de drukste dag van de week. Je rijdt van hot naar her. Naar het sportveld, de supermarkt, de bouwmarkt en familie. De Kodiaq is hier uiterst geschikt voor. Zeven jaar na zijn introductie zijn de Zaterdagfamilies van Škoda een begrip geworden.

Hoogtepunt 4: een power-suv

In december onthult Škoda de Kodiaq RS. Het is de eerste suv ooit in Škoda’s sportieve RS-modellenreeks. Het vermogen van de power-suv bedraagt 240 pk. Hiermee is de 2.0 TDI-motor de krachtigste diesel van Škoda ooit. De Kodiaq RS klokt een recordtijd op de Nürburgring.

Inmiddels heeft de Kodiaq het RS-stokje overgedragen aan de Škoda Enyaq Coupé. Die is volledig elektrisch en gooit er met 299 pk nog een schepje bovenop.

Hoogtepunt 5: een miljonairs-suv

Slechts twee jaar na zijn introductie bereikt de Kodiaq de mijlpaal van een kwart miljoen geproduceerde exemplaren. Daarmee is het in 2018 een van de succesvolste Škoda-modellen. Een schot in de roos. De suv loopt van de band in onder meer Tsjechië, China en India. De 250.000ste Kodiaq is een Sportline in de kleur staalgrijs en werd afgeleverd in Frankrijk. Wie hem spot, verdient eeuwige roem.

Hoogtepunt 6: een suv met 4x4

In 2017 volgen twee nieuwe uitvoeringen: Scout en Sportline. De Scout ziet er extra stoer uit met zowel voor als achter opvallende bodemplaatbescherming. Verder heeft-ie zilverkleurige designaccenten en 19-inch velgen die exclusief voor de Scout ontworpen zijn. 4x4 is standaard. De Sportline heeft juist een sportiever design, eveneens met speciale wielen en een vermogen tot 190 pk. Ook hier is vierwielaandrijving standaard.

Hoogtepunt 7: een suv met confetti-kanon

De meest opvallende uitvoering is zonder twijfel de Kodiaq Piñata. Deze bontgekleurde Kodiaq is bedoeld om kleine feestgangers in de leeftijd 4-12 jaar op zaterdag veilig naar hun kinderpartijtjes te brengen. De Kodiaq Piñata wordt alleen in bruikleen gegeven, inclusief een dino- of prinsessenchauffeur die net zo vrolijk is uitgedost als de auto zelf. En op het dak zit een heus confetti-kanon. Ik durf het bijna niet te vragen, maar mag ik even?

Hoogtepunt 8: een suv met voordeel

Ook al is het werelddebuut van de nieuwe Kodiaq nabij, het duurt nog even voordat de suv in de showroom van de Škoda-dealer staat. Maar weet dat de huidige Kodiaq hier nog wel te vinden is. En bovendien met voordeel. Zoals een gratis panoramadak op de Sportline Tour Edition en een extra inruilvoordeel van 2000 euro.

Bekijk alle acties op de Škoda Kodiaq

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.