Leusden,
14
mei
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Dag van het Gezin: dit zijn ŠKODA’s handigste hulpjes

Dag van het Gezin: dit zijn ŠKODA’s handigste hulpjes

Samenvatting

Iedereen weet dat ŠKODA’s ruim, praktisch, veilig en betaalbaar zijn. Tel daar het gebruiksgemak van de onderstaande handigheidjes bij op en je hebt de ideale gezinsauto’s. 

Op 15 mei wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van het gezin. De Internationale Dag van het Gezin is uitgeroepen voor de VN en wordt al sinds 1993 gevierd. Vorig jaar beantwoordden we de vraag ‘Welke ŠKODA past bij jouw gezin?’ en ditmaal belichten we de handigheidjes waar ŠKODA-rijders zo van houden. De ruime kofferbak is er daar natuurlijk één van, maar dat hoeven we gezinnen met buggy’s en opblaaskrokodillen niet te vertellen. 

VarioFlex-achterstoelen van de KAROQ

De droom van veel gezinnen is een auto met een kofferbak van elastiek. De vernieuwde ŠKODA KAROQ met optionele VarioFlex-achterstoelen maakt die droom waar. Hiermee rek je de kofferbak van maximaal 1.630 liter tot zelfs 1.810 liter! ŠKODA’s flexibele achterbank bestaat uit drie afzonderlijke zitplaatsen die je kunt verschuiven, voorover klappen (om ruimte te sparen) en zelfs uit de auto kunt tillen voor maximale bagageruimte.

Allerlei handige Simply Clever-oplossingen

ŠKODA kickt op slimme oplossingen. Meer dan 60 Simply Clever-uitvindingen maken de levens van gezinnen gemakkelijker. Ze profiteren van de opvouwbare tafels (voor kleurplaten), de automatische deurbeschermers die krassen voorkomen en de bekerhouder die het drinkflesje vasthoudt zodat je het met één hand kunt openen. En vergeet niet de handige opbergvakken, tassenhaken en bagagenetten.

Het aanbod Simply Clever-oplossingen verschilt subtiel per ŠKODA-model, dus informeer bij de ŠKODA-dealer of jouw favoriete gadgets erop zitten. Sommige handigheidjes kun je los bestellen in de webshop. Zoals de laadkabelhouder voor de ENYAQ iV, die keurig in het vakje aan de zijkant van de kofferbak past.

Wifi-hotspot in veel ŠKODA’s

Je wilt voorkomen dat kinderen vierkante ogen krijgen, maar als je met het gezin op autovakantie gaat, heb je soms geen keus. In ŠKODA’s met een wifi-hotspot kunnen al je passagiers tegelijkertijd op draadloos internet. Door ze te laten streamen, gamen en appen vliegt de tijd. Tijd waarin jij kilometers kunt maken.

Alle spullen in de Jumbo Box

Het opvallend grote opbergvak tussen de voorstoelen noemen we de Jumbo Box. Hij is bedoeld om je tablet, smartphone of andere draagbare elektronica in op te bergen. Zowel de bestuurder als de bijrijder kan er gemakkelijk bij. In sommige modellen is de Jumbo Box zelfs uitgerust met koeling, dan blijven je drankjes langer koud. Alle nieuwe modellen van ŠKODA hebben zo’n handig opbergvak.  

Elektrische achterklep met Virtual Pedal

Als je kinderen hebt, loop je altijd met volle handen naar de auto. Bij ŠKODA’s met Virtual Pedal open je de achterklep door met je voet onder de achterbumper te bewegen. De elektrische achterklep zwaait open en vervolgens leg je alles gemakkelijk in de kofferbak. Dit systeem werkt samen met KESSY. De elektrische achterklep met Virtual Pedal is beschikbaar op de grotere ŠKODA-modellen, namelijk de OCTAVIA, SUPERB, KAROQ, KODIAQ en ENYAQ iV.

Hier staat je ŠKODA geparkeerd

Wist je dat je een 12 jaar oude ŠKODA nieuwe trucjes kunt leren? Met een datastekker en de gratis ŠKODA Connect LITE-app laat je hem ‘praten’ met je mobiele telefoon. Dat is handig om je auto terug te vinden na een dag uitwaaien aan zee; hij verschijnt op een kaart op je telefoon.

Je ziet in de app ook algemene informatie zoals de actuele kilometerstand en het brandstofpeil. Met de uitgebreide brandstofmonitor kun je bijhouden hoe vaak je tankt en wat elke rit kost. Nu de benzine en diesel zo duur zijn, is het extra fijn om in zo’n zuinige ŠKODA te rijden.

Lees ook: Klaar voor de lente! Check jouw ŠKODA op deze 7 punten

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.