Leusden,
31
december
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Met deze ŠKODA´s houd je je goede voornemens vol

Met deze ŠKODA´s houd je je goede voornemens vol

Samenvatting

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. De meeste Nederlanders hebben ze, maar over het algemeen slaagt maar 8 procent erin om ze vol te houden. Dat moet beter kunnen! Helemaal als je in de juiste ŠKODA rijdt.

Om een goed voornemen vol te houden, heb je volgens experts meer aan een goed plan dan aan wilskracht en discipline. Bedenk goed wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. In de voorbeelden die we hieronder bespreken, lijkt het alsof je leven spontaan geweldig wordt met een nieuwe ŠKODA. Dat is natuurlijk ook zo, maar het blijft een hele opgave om je bestaande ritme en levensstijl te doorbreken. Dus maak dat plan en zet door.

Zo maak je je minder druk

Afvallen was lange tijd het populairste goede voornemen, maar tegenwoordig willen we ons massaal minder druk maken. De vele Simply Clever-oplossingen van ŠKODA kunnen daarbij helpen. Ze maken autorijden simpeler en nemen kleine ergernissen weg. Dat kan zoiets eenvoudigs zijn als een prullenbakje in het deurvak waardoor het interieur netjes blijft, of een klemmetje bij de voorruit voor het parkeerkaartje. Over het algemeen geldt: hoe nieuwer de ŠKODA, des te meer slimmigheidjes er aan boord zijn.

Als je wakker ligt van de klimaatproblemen, is de volledig elektrische en duurzaam gebouwde (!) ENYAQ iV een grote stap in de goede richting. Bang dat je nieuwe auto morgen al te klein is? Met een ruime stationwagon of een grote SUV van ŠKODA is die kans bijna nul. Rijden je kinderen met hun kersverse rijbewijs wel veilig? De nieuwe FABIA scoorde 5 Euro NCAP-sterren, heeft tot 9 airbags en is de perfecte eerste auto.

Zo ga je meer bewegen

Mensen die zeggen dat ze meer willen bewegen, doen dat op een toon alsof bewegen een straf is. Maar er zit vast iets bij wat je leuk vindt, zoals mountainbiken in het bos. Of fietsen op de mooiste plekken van Nederland. Afhankelijk van je ŠKODA, vervoer je de fietsen in de kofferbak, met een fietsendrager of op de dakdragers.

Zaterdag is de dag van de week waarop ŠKODA-rijders sowieso veel bewegen. Ze gaan voetballen, zwemmen of optochten lopen met het fanfarekorps. Maar ze steken ook massaal de handen uit de mouwen. Op zaterdag wordt er geklust, getuinierd en naar de vuilstort gereden. Als je lekker bezig bent, beweeg je meer dan je denkt.

Zo ga je slimmer met geld om

Slim met geld omgaan, wil niet zeggen dat je morgen een nieuwe ŠKODA koopt. Met regulier onderhoud, de juiste banden, en regelmatig een Wintercheck of Zomercheck, staat ook je huidige ŠKODA garant voor veel probleemloze kilometers. Deze eerste OCTAVIA uit 1961 is het rijdende bewijs.

Moet er toch een nieuwe ŠKODA komen, dan kun je het Private Lease-aanbod bekijken of eenvoudig het maandbedrag berekenen van een autofinanciering. De elektrische ENYAQ iV 60 komt trouwens in aanmerking voor EV-subsidie, zowel bij koop als private lease. Als je slim met geld omgaat, maak je daar gebruik van.

 Lees ook: Zo maak je je trouwe ŠKODA weer hypermodern

Disclaimer in cursief