Leusden,
27
november
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Zó bereid je je goed voor op rijden tijdens de winter

Zó bereid je je goed voor op rijden tijdens de winter

Samenvatting

De winter heeft zijn eerste speldenprik uitgedeeld met hier en daar viel zelfs wat sneeuw. Is jouw ŠKODA goed voorbereid op de winter? Met de volgende adviezen en tips van de experts van ŠKODA kom je geheid goed de winter door!

Wie met de auto naar zijn werk gaat, rijdt in de vroege ochtend en late middag weer in het donker. Daar blijft het niet bij, ook mist, regen en ijzel spelen je als autobestuurder soms parten. Wees dus goed voorbereid. Erken dat de zomer voorbij is en dat het jaargetijde is aangebroken waarin je extra voorzichtig moet rijden. Matig bijvoorbeeld je snelheid. Of laat de auto eens staan als het openbaar vervoer op dat moment een goed alternatief biedt.

Met deze slimme checklist is jouw ŠKODA klaar voor de winter

Staat je ŠKODA al op winterbanden? Maak op tijd een afspraak bij de ŠKODA-dealer om de banden van je auto te wisselen. Dan hoef je niet op je beurt te wachten op het moment dat winterbanden écht nodig zijn en meer ŠKODA-rijders de banden van hun auto laten wisselen. Weet je trouwens dat winterbanden in sommige Europese landen verplicht zijn?

In deze Europese landen zijn winterbanden verplicht

Een veelvoorkomende ergernis in de winter is het beslaan van autoruiten. Vergeet dus niet om ook de binnenkant van de ruiten goed schoon te maken, want dit vermindert de vorming van condens. Een andere irritatie die in de winter de kop opsteekt, is het krabben van je autoruiten. Daar heeft niemand zin in maar het moet echt gebeuren, want ijs op de ruiten is gevaarlijk. Denk maar zo: ŠKODA stopt een ijskrabber in je tankklep of achterklep, gebruik hem dan ook.

Zo gevaarlijk zijn bevroren autoruiten en dit kun je ertegen doen

Maak niet de fout om de ruitenwissers het ijs van de voorruit te laten vegen. Het is niet erg als ze vastgevroren zitten maar dit kun je beter voorkomen door de ruitenwissers overeind te zetten voordat je naar bed gaat en de nachtvorst zich aandient. Dat scheelt je in de ochtend een hoop gedoe en tijd.

Waarom je lief moet zijn voor je ruitenwissers

In Nederland sneeuwt het niet meer heel vaak. Gladheid en ijzel komen daarentegen wel regelmatig voor. Zelfs de beste automobilist kan hierdoor verrast worden. Met mogelijk heel vervelende gevolgen.

Denk bij kou nu niet: ik houd lekker mijn winterjas in de auto aan, want dit kun je beter juist niet doen. Het dragen van een zonnebril is wel aan te raden, zeker in de ochtend of de namiddag.

Waarom je in de auto beter geen winterjas moet dragen

Als je in de winter goed voorbereid de weg op wilt, moet je voor alle checks wel wat tijd vrijmaken. Als je drukke agenda dit niet toelaat, kun je ook naar de ŠKODA-dealer gaan voor de ŠKODA Wintercheck. Dan hoef je slechts één moment in je agenda vrij te maken. Je auto wordt vervolgens op twintig belangrijke punten gecheckt terwijl jij van een warme kop koffie of thee geniet. Zo voorkom je vervelende verrassingen en ga je veilig de winter in!

Bespaar tijd en plan je Wintercheck

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.