Leusden,
19
december
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

8 perfecte Simply Clever-oplossingen voor de winter

8 perfecte Simply Clever-oplossingen voor de winter

Samenvatting

We beloven de ijskrabber in de tank- of achterklep en de paraplu in het portier niet te noemen, want die kan elke ŠKODA-liefhebber ondertussen wel dromen. Hier zijn 8 andere slimme ideeën van ŠKODA die het beste werken in de winter.

Lang voordat er in het achterportier van de eerste generatie SUPERB een handigheidje werd geplaatst waarover we in dit artikel geen woord reppen, bedacht ŠKODA al slimme oplossingen voor alledaagse problemen. Een winters voorbeeld zijn de ski´s die in 1935 onder de voorwielen van de ŠKODA POPULAR werden bevestigd. Sneeuwkettingen om de aangedreven achterwielen en hup de bergen in. De ski´s waren gemaakt van gewaxt essenhout, zodat sneeuw niet bleef plakken.

Ski´s onder je auto zijn handig als je in het Tsjechische Reuzengebergte woont of werkt, maar in het vlakke en milde Nederland heb je meer aan de volgende handigheidjes:

Handigheidjes 1 en 2 zijn voor mensen met koude handen

Het is moeilijk om precies te werken als je handschoenen draagt. Daarom is de dop met trechter zo´n slimme vondst. Je opent de motorkap, je vouwt de blauwe dop van de ruitensproeiertank open en hij springt automatisch in de vorm van een trechter. Het bijvullen van het ruitensproeierreservoir is nu een morsvrij klusje – ook als je dikke wanten draagt. Dit is trouwens het derde winterseizoen dat de handige dop zijn nut bewijst, want de ŠKODA SCALA uit 2019 had de primeur.

Heb je weleens geprobeerd met koude vingers een USB-kabeltje in je telefoon te drukken? Dan werkt een Phone Box met draadloze oplader toch wel véél fijner. Je hoeft alleen je tintelende vingers zover te krijgen om je toestel in de bak te leggen en hij wordt opgeladen.

Zien en gezien worden met drie Simply Clever-ideeën

De uitneembare LED-zaklamp in de kofferbak is de derde uitvinding die extra nuttig is in de winter. Je vindt hem in verschillende ŠKODA-modellen. Mocht je stil komen te staan in het donker, ben je ook maar wat blij met de veiligheidsvestjes waarover veel ŠKODA´s beschikken. Controleer of jouw auto ze heeft: kijk in de deurvakken en onder stoelen en vloermatten. Geen fluorescerende hesjes gevonden? Bestel vandaag nog een set van vijf veiligheidsvestjes.

Als het glad is en andere automobilisten rare capriolen uithalen, kan een dashcam zijn nut bewijzen. Veel nieuwe ŠKODA´s kun je bestellen met een USB C-poort bij de binnenspiegel, met het doel zo'n bewijs verzamelende camera in te pluggen. In Nederland mag dat, de regels voor dashcams in het buitenland verschillen.

3x Simply Clever: wel de lusten, niet de lasten

De winter heeft ook voordelen. Doordat het buiten zo koud is, smaakt de warme chocolademelk zo lekker. En om te voorkomen dat je morst of je vingers brandt, heeft de nieuwe FABIA een uitneembare bekerhouder voor twee kopjes. Proost!

Wandelen in de winter is ook prachtig, maar als je niet oppast, zit het hele interieur zó onder de modder of sneeuw. Een simpele oplossing is de dubbelzijdige kofferbakmat met textiel aan de ene kant en rubber aan de andere. Die rubberlaag is perfect bestand tegen vieze laarzen en natte jassen. Heb je zwaarder geschut nodig, investeer dan in een kofferbakschaal en een rubberen mattenset.

Of je nu volledig elektrisch rijdt met de ENYAQ iV of semi-elektrisch met een plug-in hybride van ŠKODA, je laadsnoer wordt net zo smerig als je schoenen. Een simpele kabelreiniger biedt uitkomst.

Lees ook: Check de kaart: in deze landen zijn winterbanden verplicht