Elektrische auto
Private Leasen

Ontdek meer
Elektrische stadsauto

Een elektrische auto leasen

Het aankoopbedrag van een nieuwe elektrische auto, ligt over het algemeen hoger ten opzichte van andere auto's. Ook over de rest waarde is nog niet veel bekend, omdat er nog relatief weinig bekend is over de houdbaarheid van deze auto's. Deze risico's (hoge aanschafwaarde en onzekere restwaarde) zijn niet van toepassing wanneer je kiest voor private lease. Wist je dat je als ZZP'er bij het private leasen van een elektrische auto recht hebt op een extra aftrekpost (MIA) die vanuit de overheid is geregeld? Deze subsidie ontvang je als je een volledig elektrische auto leaset. Hierdoor is het extra interessant om te kiezen voor de vorm private lease bij de financiering van je elektrische auto.

Voor een vast maandbedrag

  • Alle kosten inbegrepen, behalve opladen
  • Mobiliteitsgarantie
  • Onderhoud bij de merkdealer

Onze elektrische stadsauto

ŠKODA CITIGOe iV

De CITIGOᵉ iV

De CITIGOᵉ iV is de eerste volledig elektrische stadsauto van ŠKODA. Het compacte model met plaats voor vier heeft een elektromotor met een vermogen van 61 kW en een koppel van 210 Nm. Een lithium-ion batterij maakt een actieradius van 260*km volgens WLTP-norm mogelijk.

Ontdek meer

Subsidie elektrische auto

Vanaf maart 2020 heeft de overheid kenbaar gemaakt dat het subsidies beschikbaar maakt om elektrisch rijden ook in 2020 voor particulieren dichterbij te brengen. Particulieren kunnen deze subsidie aanvragen vanaf 1 juli 2020 bij de aanschaf van een elektrische auto of bij privé leasen. De regeling is bedoeld om elektrisch rijden voor particulieren in een middenklassenauto dichterbij te brengen. Daarom komen alleen emissieloze personenauto’s, zowel occasion als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en minimale actieradius van 120 kilometer in aanmerking. Verder moet de auto in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven voor enkele jaren. Wanneer je voortijdig (binnen vier jaar) je leasecontract beëindigt, stopt ook de subsidie. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Opkomst elektrische auto's

Opkomst elektrische auto's

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk - waarbij het terugdringen van de CO2 uitstoot zeer hoog op de agenda staat - maar ook het resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie.

Zo staat officieel in het regeerakkoord, dat de overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. 

ŠKODA VISION E

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto breekt aan. In 2019 brengt ŠKODA zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter verre toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto's een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto's met een verbrandingsmotor. Hoe dat komt? Lees het hier.

 

ŠKODA elektromotor

Soorten elektrische auto's

Met de term 'elektrische auto' kun je alle kanten op. Elke auto waarbij een elektromotor helpt met de aandrijving, kun je elektrisch noemen. Voor de duidelijkheid worden ze onderverdeeld in groepen, elk aangeduid met een andere afkorting. Wil je meer weten over welke groepen er zijn, en waar de afkortingen voor staan? Lees dan verder.

 

ŠKODA elektrische auto

Laadpaal thuis en onderweg

Plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikken over een accu die dagelijks opgeladen dienen te worden na het maken van een rit. Nederland beschikt inmiddels over een groot aanbod van openbare laadpalen. Op deze website vind je een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen bij jou in de buurt. Verder wordt op de website uitgelegd hoe je deze informatie kunt gebruiken op je smartphone of navigatiesysteem.
ŠKODA VISION E

Actieradius

Naast de laadtijd is ook de actieradius een praktisch onderdeel die van belang is bij een elektrische auto. Onder andere je snelheid en rijstijl hebben hier invloed op. Dankzij het systeemvermogen van 225 kW accelereert de ŠKODA VISION E onmiddellijk en op sportieve wijze. De topsnelheid bedraagt 180 km/u. De krachtige lithium-ion accu’s en de efficiënte recuperatie staan garant voor een actieradius van maximaal 500 kilometer.
ŠKODA VISION E

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's.
ŠKODA
ŠKODA VISION E
ŠKODA elektromotor
ŠKODA elektrische auto
ŠKODA VISION E
ŠKODA VISION E
ŠKODA

Wat is Private Lease?

Bij Private Lease blijft de auto eigendom van je leasemaatschappij. Jij rijdt als particulier razendsnel in een nieuwe comfortabele elektrische auto gedurende de voor jou ideale contractperiode, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. En behalve stroom regelen is er helemaal niets waar je je druk over hoeft te maken. Oftewel: je houdt budget over voor andere leuke dingen, je loopt 0% risico, en profiteert van véél voordelen. Daarover lees je hieronder meer!

Voordelen van
elektrisch rijden

  • Minder onderhoud
  • Opvallend door hun stilte
  • Standaard rijden in een automaat
  • Volledig vermogen bij wegrijden
  • Meer ruimte door compacte techniek
  • Beter voor het milieu

Wat is inbegrepen

Wat is inbegrepen

Afschrijving

Afleverkosten

Schade en reparaties

Verzekering met all risk dekking

BTW

Wegenbelasting

(Inter)nationale pechhulp

Onderhoud bij merkdealer

Vervangend vervoer na 24 uur

Minder gereden kilometers terugbetaald

Niet inbegrepen

Opladen

Boetes

Tol(kosten)

Auto wassen

In vier stappen je Private Lease

Private Lease stap 1

Stel samen

Kies je ŠKODA, de looptijd en het aantal km's.
Private Lease stap 2

Contact

Je dealer neemt binnen 2 werkdagen contact op.
Private Lease stap 3

Kom langs

Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.
Private Lease stap 4

Akkoord

Aanvraag akkoord? Je krijgt je contract toegestuurd.

Ook voor de zakelijke rijder

Een elektrische auto van ŠKODA is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden

Keurmerk Private Lease

SKODA CITIGOe iV